Eveniment
REGULI STRICTE pentru redeschiderea restaurantelor, la jumătatea lunii: Număr maxim de persoane la mese, triaj la intrare
Redeschiderea restaurantelor, în stare de alertă, vine cu o serie de reguli și restricții atât pentru clienți dar și pentru personalul unităților.
Profit.ro a obținut un extras al ordinului de ministru care reglementează redeschiderea restaurantelor, redeschidere planificată pentru jumătatea lunii iulie.
Ce reguli trebuie să fie respectate în resturante:
Triaj observațional la intrarea în restaurant: clienții care dau semne de posibile infecții respiratorii nu vor fi primiți. Toți clienții vor fi înregistrați într-un registru, iar la majoritatea unităților va fi necesară o rezervare prealabilă.
În interior vor exista benzi cu sens unic, semnalizate. De asemenea, se va pastra distanța de doi metri între mese.
Mai mult de atât, solnițele, meniurile și olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta, doar după ce vor fi dezinfectate.
Consumul de produse ”din picioare” va fi interzis, cu excepția meselor dedicate acestui tip de servire.
Maximul de persoane care pot sta la o masă este de ȘASE clienți.
Personalul va purta mască și se va dezinfecta înainte și după fiecare serviciu.
Data pentru deschiderea restaurantelor este preconizată undeva la jumătatea lunii iulie, mai multe surse din industrie indicând data de 15.
sursă: profit.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News