Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Regulile pe piaţa RCA ar urma să fie modificate de Guvern. Ce schimbări sunt avute în vedere

Publicat

asigurari auto RCA Regulile pe piaţa RCA ar urma să fie modificate de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă. Proiectul prevede limitarea tarifelor, încheierea poliţei pe o lună sau plata în rate.

De asemenea, va fi aplicat sistemul compensării directe. Şoferul păgubit îşi va putea recupera banii pentru daună de la asigurătorul unde are RCA.

În actul normativ va fi transpusă directiva europeană care dă dreptul ASF să intervină asupra preţurilor. ASF poate solicita asigurătorilor să notifice majorarea tarifelor şi să le aprobe ca parte a unui sistem naţional general de control al preţurilor.

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR: „Totul trebuie să plece de la un preţ de referinţă. Domnule, cât e preţul de referinţă? Atât. Şi noi considerăm că preţul de referinţă în momentul de faţă la camioane este de 5.000 de lei. La taxi, dacă ne luăm după tariful din iunie 2015, în jur la 1.500 de lei.

În momentul de faţă în lege bonus sunt 8 puncte de bonus şi malus sunt 14. Malus-ul nu este luat după valoarea daunei, la ei dacă eu am plătit o poliţă de 3.600 de lei şi am zgâriat o oglindă se consideră că am malus şi creşte poliţa cu 25%. Să vedem cât a fost valoarea daunei pentru malus 1. 5 lei? Atunci cum îmi creşti mie cu încă 500 de lei, dacă eu ţi-am plătit 3.500 de lei? Sunt nişte calcule care trebuie făcute.”

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax