Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Relaţii interculturale: O echipă de profesori şi elevi din Teiuş au petrecut câteva zile în Turcia

Publicat

O delegaţie formată din elevi şi profesori de la Liceul Teoretic Teiuş a avut parte, la sfârşitul lunii trecute, de ospitalitate turcească, în cadrul unui proiect intercultural.

În perioada 19-25 februarie a.c., o echipă de la Liceul Teoretic Teiuş formată din elevi şi profesori a fost în Turcia, în cadrul Proiectului Leonardo da Vinci, „Cheia spre succes: competenţe interculturale şi abilităţi TIC pentru piaţa muncii din zilele noastre”.

Activităţile au vizat în primul rând dezvoltarea competenţelor interculturale, precum şi competenţele de comunicare în limba engleză. Programul fiecărei zile s-a axat, dimineaţa, pe orele susţinute de profesori pentru elevii din proiect. Elevii români au prezentat şcoala şi regiunea de unde vin, etichetă în afaceri în România, pregătită anterior în ţară. După-masa, s-au desfăşurat activităţi auxiliare, specifice unui schimb intercultural. De remarcat în acest sens este vizita la Mausoleul lui Ataturk (fondatorul Turciei moderne), Capadocia, străzile vechi ale Ankarei, ruinele romane ale cetăţii Gordion (aici se află înmormântat regele Midas) şi seara cu specific turcesc.

Reamintim că gazdele românilor au avut ocazia, în 2010, să facă o vizită în judeţul Alba, în cadrul aceluiaşi proiect. „Pentru noi, românii a fost o onoare să constatăm apariţia în revista regională Golbaşi Egitim Bülteni a unui articol şi a unor fotografii despre mobilitatea care a avut loc în noiembrie, în România”, a precizat profesorul coordonator Corina Radu.

Următoarea mobilitate va avea loc în Spania, în luna aprilie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax