Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Relațiile de familie, pe scena festivalului de teatru din Alba Iulia, luni seară. De la iubiri și sentimente la violență domestică

Publicat

Relațiile de familie, fie bune, fie rele, sunt în lumina reflectoarelor luni seara, la Festivalul Internațional de Teatru ”Povești”. 

Două piese de teatru aduc în fața spectatorilor din Alba Iulia povești de viață, poveștile de viață de lângă noi. Fie că este vecinul de bloc, fie colegul de muncă sau prietenul din copilărie, cele două spectacole de luni seara aduc pe scenă realitatea. 

Realitatea relațiilor de cuplu, fie ele bune, dar și realitatea crudă, în care femeia devine victimă a violenței domestice. 

Este vorba despre ”Doamne Ferește!” a Teatrului Mic din București, o regie de Lia Bugnar, unde în rol principal îl vom vedea pe Cuzin Toma, Firicel al satului Fierbinți.

Alături de Liliana Pană, Marin Grigore, Oana Pușcatu și Irina Rădulescu, aduc pe scenă de la ora 18.00, poveștile de viață a cinci oameni care își spun poveștile de iubire, trăirile și sentimentele.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM complet Festivalul de Teatru de la Alba Iulia, 14-20 mai. LISTA spectacolelor

”Vrem ca oamenii care vin la noi la spectacol să se regăsească în personajele noastre”, au explicat actrițele Teatrului Mic în timpul unei conferințe de presă, la festival.

”Acum este bine”, va fi mesajul de final al spectacolului, au mai precizat acestea.

În antiteză pe scena Teatrului de Păpuși Prichindel, de la ora 20.00, urcă Raluca Aprodu, în ”Fete și Băieți”, un one woman show.

O poveste aparent banală, dar care ascunde multe. La fel cum de cele mai multe ori femeile, victimele violenței domestice ascund faptul că sunt bătute, agresate de către cei cu care își împart viața.

Strigătul de durere al unei mame care își aduce aminte de cei doi copii.

De decor nu este nevoie deoarece realitatea femeilor abuzate nu se întâmplă în decouri de teatru, ci într-un apartament dintr-un bloc, sau în cartierul de case în care locuim.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax