Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Relocarea Policlinicii la Spitalul din Alba Iulia: Licitație pentru proiectarea extinderii spațiilor în curțile interioare

Publicat

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat o licitație pentru proiectarea extinderii, modernizării și dotării spațiilor aflate la parterul a două corpuri de clădire, unde urmează să fie relocat ambulatoriului ce funcționează în prezent pe strada Mușețelului.

Mai exact, se urmărește extinderea spațiilor în curțile interioare, modernizarea acestora și dotarea cu dispozitive, instrumentar și aparatură. 

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat marți, 2 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică în cadrul proiectului „Extindere, modernizare și dotare în vederea relocării ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”.

Valoarea totală este estimată la 243.824 de lei, fără TVA.

Proiectul urmărește extinderea spaţiului existent la parterul corpurilor de clădire C și D, din componenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă, astel încât să fie posibilă relocarea a cât mai multor specialităţi.

Se vor realiza două extinderi cu structură de rezistenţă sub formă de cadre din beton armat monolit, fundaţii continue şi izolate rigide, planșeu din beton armat monolit şi învelitoare necirculabilă, ce vor fi amplasate în curțile interioare ale celor două corpuri de clădire.

Spațiul existent și cel rezultat prin extinderi va fi modernizat în conformitate cu noile cerințe din punct de vedere sanitar și medical. Se prevede asigurarea accesului facil a persoanelor cu dizabilităţi la serviciile medicale prin prin implementarea a cel putin patru măsuri specifice:

  • inscripționarea în alfabetul Braille a tuturor spațiilor deschise pacienților
  • instalarea la unul dintre accesele nou deschise a unei platforme hidraulice pentru persoanele cu dizabilități
  • dotarea unor grupuri sanitare la cerințele persoanelor cu dizabilități și ale copiilor
  • anunțarea vizuală și auditivă a informațiilor cu privire la programare, identificare cabinete, etc.

Noile spații vor fi dotate cu dispozitive, instrumentar și aparatură medicală de ultimă generaţie specifică fiecărei specialităţi în parte, în vederea obţinerii unui act medical de calitate superioară.

În prezent în multe cabinete lipsește dotarea minimă obligatorie conform Ordinului MS nr. 39/2008 precum și dotarea necesară efectuării și contractării de servicii medicale clinice cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Ambulatoriului integrat al spitalului, ce ocupă în prezent etajele 1 și 2 dintr-un imobil cu 4 etaje aflat pe strada Mușețelului la nr. 2, va fi relocat la parterul corpurilor de clădire C și D  din componența Spitalului Județean de Urgență în scopul optimizării activității unității medicale și creșterii cu minim 10% a numărului total de consultații față de anul 2017, când au fost înregistrate un număr total de 113.650 de consultații.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax