Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Remaniere la Guvern. Pe cine va înlocui Viorica Dăncilă și cine va prelua ministerle cheie: Interne și Externe

Publicat

viorica dancila sedinta guvern sala unirii

Comitetul Executiv al PSD va decide luni cine pleacă din Guvern, la prima rundă de remaniere promisă de Viorica Dăncilă. Premierul i-a invitat duminică pe toți miniștri și pe o parte a membrilor CEX la un picnic într-o pădure din Teleorman, unde ministrul Agriculturii, Petre Daea, aflat și el pe lista remaniabililor, a pregătit pentru colegi fripturi și porumb copt.

După discuțiile de duminică, era dată ca sigură plecarea din funcție a miniștrilor de Externe, Teodor Meleșcanu, și de Interne, Carmen Dan, a căror demitere a fost cerută și de Președintele Iohannis, pentru modul defectuos în care au gestionat alegerile europarlamentare din 26 mai. 

Surse din conducerea PSD au declarat că dintre miniștrii ALDE doar Meleșcanu va pleca, fiind păstrați pe funcții ministrul Energiei, un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu, și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

În locul lui Teodor Meleșcanu la MAE ar urma să vină, potrivit informațiilor oferite de liderii social-democrați, Ramona Mănescu, fost europarlamentar PNL, care a trecut la ALDE și care s-a ocupat personal de vizitele Vioricăi Dăncilă în Emirate, în vara anului trecut. 

La MAI, în locul lui Carmen Dan, se va discuta în ședința CEX al PSD despre nominalizarea lui Nicolae Moga, senator de Constanța al partidului și considerat un apropiat al lui Radu Mazăre. 

Sursă: Digi24.ro, g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax