Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Renunțarea la fumat chiar și la 75 de ani poate crește speranța de viață. Ce spun cercetătorii despre cei care renunță la țigări

tigara

Publicat

Renunțarea la fumat poate aduce beneficii semnificative pentru speranța de viață, chiar și pentru persoanele în vârstă. Veștile încurajatoare vin în urma unui nou studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Michigan.

Persoanele care fumează la 35 de ani și continuă toată viața pierd în medie 9 ani din speranța de viață (23% din total).

Studiul a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine și e citat de Science Alert. Astfel, cei care renunță la fumat la 35 de ani recuperează aproximativ 8 ani din speranța de viață.

Renunțarea la fumat chiar și la 75 de ani poate crește speranța de viață

Chiar și la 75 de ani, renunțarea la fumat poate aduce beneficii: fumătorii care continuă pierd în medie 4,4 ani de viață, dar cei care renunță au o șansă de 14% să câștige cel puțin un an de viață.

Autorul principal al studiului, subliniază importanța acestor descoperiri: „Constatările pot fi valoroase pentru clinicienii care caută dovezi științifice pentru a-și motiva pacienții fumători să renunțe la fumat”.

Metodologia studiului a implicat analiza datelor de sănătate publică reprezentative la nivel național și calcularea estimărilor privind anii de viață câștigați sau pierduți în funcție de vârsta la care o persoană renunță la fumat.

Rezultatele confirmă și extind concluziile unui studiu anterior realizat de cercetători din Canada și Norvegia, care a arătat că renunțarea la fumat pentru un deceniu poate evita pierderea unui deceniu de viață.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate