Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reparaţii capitale pe 12 artere de circulaţie din cartierul Cetate din Alba Iulia. Pistă de biciclete în zona Pâclişa şi pe strada Aurel Vlaicu

Publicat

Primăria Alba Iulia are în plan reparaţii pe 12 străzi din zona adiacentă Cetăţii Alba Carolina, dar şi din cartierul Cetate, inclusive varianta de trafic greu spre Vinţu de Jos, prin Pâclişa. De asemenea, pe străzile Aurel Vlaicu şi Brânduşei (Pâclişa), vor fi amenajate piste de biciclete. Lucrările sunt estimate să dureze 18 luni şi sunt evaluate, în total, la peste 8 milioane de euro.

Pe strada Brânduşei, care se suprapune cu DJ107A pe o distanţă de 2,5 kilometri, între strada Lalelelor şi cartierul Pâclişa, fiind variantă pentru traficul greu între Alba Iulia şi Vinţu de Jos, autorităţile locale propun reabilitarea carosabilului pe o suprafaţă de 18.900 mp, amenajarea pe 8.530 mp a trotuarelor, 5.275 mp pistă biciclişti şi 4930 mp zone verzi. Totl la un cost de 23.126.155 lei (5.174.447 euro), din care lucrări de construcţii-montaj 20.506.108 lei (4.588.215 euro).

Din cauza intervenţiilor repetate pentru extinderea sau reabilitarea unor reţele de utilităţi (apă, canal, gaz, electrica), carosabilul asfaltat sau betonat s-a degradat şi prezintă fisuri, crăpături şi denivelări, gropi şi cedări pe marginea străzii. De asemenea, căminele de canalizare sunt mai înalte faţă de cota drumului şi strada nu are trotuare sau iluminat.

Se propun lucrări de refacere a carosabilului cu două benzi de circulaţie de 2×3 metri, amenajarea unei piste de biciclete pe partea dreaptă a străzii, a trotuarelor pe ambele părţi, amenajarea sistemului de colectare şi evacuare a apelor pe o distanţă de 2.402 ml, a podeţelor pentru acces la proprietăţi, canalizaţiei tehnice, iluminatului public, zonelor veri şi mobilierului urban, se arată în documentaţia de proiect.

De asemenea, sunt propuse lucrări de reparaţii capitale pe străzile 9 Mai, Timotei Cipariu, Aurel Vlaicu, Toporaşilor, Fântânele, Ghioceilor, Salcâmului, Iederii, Crişan, Cetăţii şi Aron Pumnul.

Din cauza lucrărilor anterioare de reabilitare a reţelelor de canalizare, alimentare cu apă, gaze şi energie electrică, a fost afectată structura de rezistenţă a acestor străzi.

Lucrările estimate la valoarea de 16.060.561 lei (3.593.529 euro), din care lucrări de construcţii-montaj de 14.066.988 lei (3.147.470 euro) sunt împărţite pe trei loturi (lotul 1: străzile 9 Mai, Timotei Cipariu şi Aurel Vlaicu; lotul 2:  străzile Toporaşilor, Fântânele, Ghioceilor, Salcâmului şi Iederii; lotul 3: străzile Crişan, Cetăţii, Aron Pumnul).

Pe lângă operaţiune de asfaltare, înlocuire borduri, trotuare, amenajare zone verzi şi arbuşti, parcaje longitudinale, reabilitare iluminat public pe aceste artere, pentru strada Aurel Vlaicu se propune realizarea unor piste de biciclete în relaţie cu circuitele din zona istorică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Van Nilis

    vineri, 30.05.2014 at 17:45

    Bravo.tot asa sa se continue si o sa avem un oras tot mai frumos!!!

  2. aurel ioan

    marți, 03.06.2014 at 23:21

    buna ziua,as dori si eu sa intreb :strazile adiacente celor care vor fi refacute vor fi conectate la canalizarea orasului sau dupa un anumit timp se va lucra iarasi la aceste strazi ?
    crede-ti ca cineva din primarie este abilitat sa ne raspuna si noua ?
    cu deosebit respect AUREL IOAN

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax