Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reparaţii finalizate la casa de tip familial din Tiur-Blaj, după incendiul din octombrie. Copiii de la centrul de plasament se întorc la vechiul sediu

Publicat

Cei 10 copii aflaţi în sistemul de protecţie specială care au fost transferaţi la Centrul de Plasament din Blaj, după ce casa de tip familial din localitatea Tiur-Blaj în care locuiau a fost mistuită de flăcări, la începutul lunii octombrie se vor întoarce, miercuri, înapoi. Copiii au fost transferaţi, pe perioada efectuării reparaţiilor, la Centrul de plasament de tip modular din Blaj.

Reamintim că în luna octombrie a anului trecut un adolescent de 16 ani a provocat incendiul la casa de tip familial după ce avusese un conflict cu unul dintre tinerii din centrul respectiv.

Reparaţiile la clădire şi toate amenajările şi dotările interioare au fost efectuate de către Fundaţia Hope and Homes for Children România din Baia Mare în baza parteneriatului de colaborare încheiat între DGASPC Alba şi Fundaţia HHC România. Parteneriatul a aprobat de Consiliul Judeţean Alba prin Hotărârea nr. 101/2005, când s-a demarat proiectul de închidere a Centrului de plasament Sâncrai şi înfiinţarea de case de tip familial care să asigure copiilor o atmosferă cât mai apropiată de modelul parental şi o activitate de protecţie personalizată.

Închiderea Centrului de plasament Sâncrai s-a realizat prin programe de reintegrare în familia naturală şi extinsă cu susţinere financiară şi crearea de servicii rezidenţiale (case de tip familial), conform standardelor în vigoare prevăzute pentru acest tip de servicii.

Astfel, în baza parteneriatului, Fundaţia HHC România a construit, amenajat şi dotat un număr de 4 imobile, dintre care 3 sunt situate în municipiul Alba Iulia şi unul în Blaj. Fiecare casă de tip familial asigură serviciile necesare pentru un număr de maximum 12 copii cu deficienţă mintală uşoară sau medie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax