Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reprezentanţi ai CNAS şi Ministerului Sănătăţii, reclamaţi la DNA de Corpul de control al premierului. Pagubă de 190 milioane lei la bugetul de stat

Publicat

Reprezentanţi ai Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) şi Ministerului Sănătăţii vor ajunge în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care va fi sesizată de Corpul de Control al premierului. Sunt avute în vedere evidenţe incorecte privind plătitorii contribuţiei trimestriale, în urma cărora nu au fost încasate la buget venituri de 189,7 milioane de lei.

Aceste date au fost constatate în cadrul unei acţiuni de control privind activitatea CNAS. Corpul de control al premierului arată că, din cauza modului defectuos în care reprezentanţii CNAS şi ai Ministerului Sănătăţii şi-au exercitat atribuţiile de serviciu, nu au fost încasate venituri în sumă totală de 189,7 milioane lei, ce reprezintă contribuţii trimestriale.

A fost astfel produsă o pagubă la bugetul statului, prin bugetul Ministerului Sănătăţii. Perioadele în care au fost constatate neregulile sunt trimestrul IV 2009 – III 2011.

Vor fi reclamaţi la DNA fostul preşedinte al CNAS, Lucian Duţă şi foştii miniştri ai Sănătăţii, Cseke Atilla şi Ladislau Ritli, pentru management defectuos.

De asemenea, în perioada 25 martie 2011-31 martie 2012, consilierul în Ministerul Sănătaţii Molnar Geza a ocupat concomitent funcţia de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al CNAS şi în cadrul Consiliului de Administraţie al companiei „Antibiotice” Iaşi, contrar prevederilor Legii 95/2006. Astfel, inspectorii Corpului de Control vor sesiza Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru verificarea aspectelor constatate, în acest caz.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax