Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reprezentanţi ai instanţelor din Alba s-au perfecţionat în materia insolvenţei şi cadastrului

Publicat

curtea de apel alba

Magistraţi cu atribuţii de judecător sindic din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia şi tribunalelor din circumscripţie au participat, în perioada 16-18 martie 2018, la seminarul de pregătire profesională „Noutăţi legislative cu influenţe în procedura insolvenţei” organizat de Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă (Filialele Hunedoara, Alba, Sibiu, Dolj), la Geoagiu Băi.

Din partea Curţii de Apel Alba Iulia, judecătorul Livia Daniela Mocan a susţinut tema „Principalele atribuţii ale judecătorului sindic”.

La seminar au participat magistraţi, practicieni în insolvenţă, alţi specialişti în domeniu şi au fost prezentate şi dezbătute teme de actualitate şi de maxim interes în procedura insolvenţei.

De asemenea, Curtea de Apel Alba Iulia a participat, în perioada 15-16 martie, la Deva, ca organizator, alături de Oficiile de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Hunedoara şi Timiş, Centrul de perfecţionare, instruire şi formare a specialiştilor în cadastru agricol „PIFCA” Timişoara şi Asociaţia Evaluatorilor Funciari din România, la „Conferinţa comună destinată judecătorilor, experţilor tehnici judiciari din domeniul cadastrului, topografiei şi geodeziei şi reprezentaţilor Oficiilor de Cadastru şi Publicitate Imobiliară”.

Au participat judecători din circumscripţia Curţii de Apel Alba Iulia, experţi  tehnici judiciari din judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Tulcea, Bihor, Arad, Suceava, Arad, Timiş, Bucureşti, directori ai Oficiilor de cadastru Hunedoara, Alba, Timiş, Botoşani şi Harghita. S-a urmărit înţelegerea procedurilor de fundamentare, de realizare şi interpretare a expertizelor tehnice judiciare, pentru  încadrarea acestora în sistemul unitar de cadastru şi carte funciară ca sistem de importanţă naţională şi constituirea acestora ca instrumente facile în mâna judecătorilor ca şi contribuţie importantă în înfăptuirea actului de justiţie în România, transmit reprezentanţii Curţii de Apel Alba Iulia.

Un aspect important al acestui eveniment a fost prezentarea ca exemplu de bune practici a „Ghidului expertului tehnic judiciar din domeniul topografiei, cadastrului şi geodeziei”, elaborat de Curtea de Apel Timişoara împreună cu Centrul „PIFCA” Timişoara, „AEF ” România, impactul acestui model la nivelul instanţelor de judecată fiind reliefat de judecătorul Erica Nistor, preşedintele Curţii de Apel Timişoara şi judecătorul Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara.

Judecătorul Aurelian Gheorghe Mocan, vicepreşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia, a subliniat necesitatea unui dialog instituţional între corpul experţilor tehnici şi magistraţi pentru găsirea unor soluţii comune unitare pentru recompensarea echitabilă a muncii expertului şi efectuarea expertizelor dispuse de instanţe în timp util.

“Implicarea judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia în seminariile şi conferinţele organizate în domeniile de activitate în care aceştia sunt specializaţi reprezintă un aport valoric important adus acestor manifestări care au ca scop perfecţionarea profesională a specialiştilor din respectivele  domenii de maxim interes şi implicit creşterea calităţii activităţilor judiciare desfăşurate de aceştia în beneficiul direct a cetăţeanului”, mai precizează sursele citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax