Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reprezentanţi din 25 de GAL-uri din ţară participă la o întâlnire la Alba Iulia. Se discută probleme de contractare a proiectelor

Publicat

La Alba Iulia se desfăşoară în această perioadă întâlnirea reprezentanţilor din cadrul a 25 de Grupuri de Acţiune Locală (GAL) din Regiunea 7 Centru. Aceştia dezbat şi analizează principalele probleme cu care se confruntă pe parcursul implementării planurile de dezvoltare locală, AXA IV Leader, din Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Întâlnirea este inclusă într-o serie de conferinţe regionale pe care Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală din România (FNGAL) le organizează împreună cu GAL-urile din judeţul Alba (Ţara Secaşelor Alba, Sibiu, Pe Mureş şi pe Târnave şi Valea Ampoiului – Valea Mureşului).

Alături de reprezentanţii celor 25 de GAL-uri din Regiunea 7 Centru, dar şi din celelalte regiuni de dezvoltare, participă şi preşedintele Federaţiei Naţionale a GAL-urilor din România, Alexandru Potor şi directorul general adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Nicolae Popa.

Se discută principalele probleme din funcţionarea acestor asociaţii, în contractarea proiectelor, cu reprezentanţii Direcţiilor şi Oficiilor Judeţene pentru Dezvoltare Rurală din Regiunea Centru, precum şi cu reprezentanţi ai Centrului de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 7 Centru Alba Iulia.

Alături de reprezentanţii Autorităţii de Management din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se dezbat propunerile pentru îmbunătăţirea ghidurilor, manualelor de procedură aferente AXEI IV Leader.

La eveniment participă şi Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia de Dezvoltare Rurală, precum şi Prefectura judeţului Alba, dat fiind interesul privind strategia de dezvoltare rurală a teritoriului, din perspectiva oportunităţilor de atragere de fonduri nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

În total, se reunesc aproximativ 100 de participanţi, iar rezultatele întâlnirilor se concretizează în propuneri adresate Ministerului Agriculturii şi Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax