Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Restaurantele pot fi DESCHISE de la 1 septembrie. Regulile care trebuie respectate în interior, câte persoane pot sta la o masă

Publicat

Reprezentanții sectorului Horeca i-au cerut premierului Ludovic Orban, într-o întâlnire la Palatul Victoria, să aprobe deschiderea restaurantelor de la 1 septembrie, cu o serie de restricții.

„Nu am plecat de la această întâlnire cu o garanție că va fi luată această decizie. Va fi discutată în Comitetul pentru Situații de Urgență”, a precizat președintele HORA, Dragoș Petrescu, la finalul întâlnirii.

Citește și Se REDESCHID restaurantele, teatrele, rămân închise cluburile și barurile. În ce CONDIȚII vom merge la film sau la teatru

”Pentru noi este important să deschidem la 1 septembrie, avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Evident vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Cu toții am agreeat că este important să se deschidă restaurantele la interior. Evident așteptăm decizia comitetului de mâine” a spus acesta. 

O masă va fi ocupată, una va fi liberă

Petrescu a explicat că, în cazul în care se va lua decizia de redeschidere a restaurantelor în interior de la 1 septembrie, acestea vor funcționa cu o serie de reguli stricte, care urmează să fie stabilite.

Discuțiile de miercuri au vizat reguli precum:

  • o masă liberă, o masă ocupată
  • număr maxim de 4 sau 6 persoane la o masă
  • purtarea măștii permanent în interiorul restaurantului atunci când clientul nu este așezat la masă
  • funcționarea fără aerul condiționat pornit

„Noi am solicitat Ministerului Sănătății să avem impunerea legii în Horeca cu penalizarea care să meargă până la suspendarea acitivității pentru operatorii care încalcă regulile”, a precizat Dragoș Petrescu.

”A participat și dl ministru Arafat (…) cu toții am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior. Inclusiv dl Arafat, inclusiv dl Tătaru, în anumite condiții. Deci, nu am întâlnit din partea dânșilor vreo opoziție definitivă. Evident, așteptăm decizia comitetului (CNSU – n.red.) de mâine și așteptăm să vedem care din propunerile noastre vor fi acceptate în privința regulamentului. Pentru că regulamentul trebuie comunicat cât mai curând, astfel încât de la 1 septembrie să putem funcționa” a mai adăugat el.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență urmează să discute miercuri seara despre posibilitatea deschiderii restaurantelor de la 1 septembrie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nanul

    miercuri, 26.08.2020 at 17:38

    Decat sa mergi la resaurente,pizzeri si alte bucatarii,cu masca si plastice intre mese,mai bine mananci acasa,pita si slanina!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax