Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reprezentantul unui centru de colectare fier vechi din Sîntimbru, REŢINUT pentru delapidare şi implicare în furturi de componente de cale ferată

Publicat

arestat, catuse Reprezentantul unui centru de colectare fier vechi din Sîntimbru, un bărbat de 44 de ani, a fost reţinut de poliţişti, fiind cercetat pentru implicare în furturi de componente de la infrastructura căilor ferate şi delapidare. Acesta ar fi preluat elemente metalice sustrase din componenţa liniei de electrificare.

Potrivit IPJ Alba, în 29 mai, polițiștii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Alba au constatat că de la linia de electrificare a căii ferate din apropierea haltei Sîntimbru au fost sustrase elemente din fontă care asigură buna funcţionare a reţelei de electrificare.

Au fost luate, imediat, măsuri pentru prevenirea incidentelor privind transportul pe calea ferată, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative şi au fost demarate cercetările pentru identificarea autorilor furtului.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de la transporturi, a fost identificat un bărbat de 51 de ani, din comuna Sîntimbru, care este bănuit că a sustras elementele metalice, în valoare 2.354 lei, pe care, ulterior, le-a valorificat la un centru de colectare a deşeurilor feroase. Faţă de acesta a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt calificat” şi „distrugere şi semnalizare falsă”.

Din cercetări a rezultat şi că reprezentatul centrului de colectare, un bărbat de 44 de ani, din Sîntimbru, a preluat elementele metalice, cu toate că ar fi avut cunoştinţă de faptul că acestea provin din furt, iar legislația în vigoare îi interzice să achiziţioneze componente din infrastructura căii ferate.

Totodată, în urma verificărilor efectuate la societatea comercială, s-a constat faptul că, în perioada 1 aprilie – 29 mai 2017, reprezentantul legal ar fi delapidat 15.024 lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal.

Faţă de acesta, a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi identificarea tuturor persoanelor implicate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax