Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

RER-RETIM: În cartierul Ampoi din Alba Iulia au fost identificate multiple probleme la punctele de colectare a deșeurilor (P)

Publicat

Începând cu 1 decembrie 2021 Asocierea RER Vest-RETIM preia colectarea și transportul deșeurilor municipale din Alba Iulia. Pentru a cunoaște situația reală din teren și în vederea pregătirii temeinice, reprezentanții asocierii efectuează verificări la punctele de colectare, operate încă de actualul salubrist.

Astfel, în cursul dimineții de 25 noiembrie 2021 au fost realizate monitorizări în cartierul Ampoi din Alba Iulia, atât la platformele din zonele de blocuri, cât și la case individuale. Din păcate, la aproape toate cele 35 puncte de colectare verificate au fost găsite multiple probleme. Acest lucru demonstrează că sistemul actual nu este funcțional, fiind identificate în special multe deșeuri abandonate lângă containere.

Câteva adrese cu probleme deosebite:

  • Strada Livezii, nr. 46 și 71
  • Strada Orizontului, nr. 8
  • Strada Ampoiului, nr. 4
  • Strada Arieșului, nr. 9
  • Strada Emil Racoviță, nr. 54

Pe lângă platformele de la blocuri au fost verificate și pubelele negre de la zona de case de pe Strada Tudor Vladimirescu, pentru care astăzi a fost zi de colectare.

Principalele neconformități constatate atât la blocuri, cât și la case sunt următoarele:

  • Deșeurile sunt colectate amestecat (nu se face colectare separată)
  • Depuneri masive de deșeuri de la agenți economici (aceștia trebuie să contracteze separat servicii de salubrizare și să nu depună în containerele dedicate populației)
  • Deșeuri vegetale – frunze, crengi depozitate în sau lângă containere
  • Abandon de deșeuri voluminoase– canapele, saltele și alte obiecte voluminoase
  • Ambalaje voluminoase abandondate lângă containere (nestrivite, nepliate).

Pentru a își forma o imagine fidelă despre situația din teren, companiile RER Vest și RETIM vor monitoriza în continuare toate punctele din zona care umează a fi preluată la colectare. Toate situațiile identificate vor fi comunicate publicului și instituțiilor publice următoare: Primăria Alba Iulia, ADI Salubris Alba și Garda de Mediu Alba.

În cursul zilei de astăzi, 25 noiembrie, va fi finalizată operațiunea de dotare a punctelor de colectare de la blocuri cu containerele noului operator. Astfel, la blocuri vor fi disponibile un total de 764 containere în total, din care:

  • 398 containere negre – pentru deșeuri reziduale
  • 122 containere galbene – pentru deșeuri din plastic și metal
  • 122 containere albastre – pentru hârtie și carton
  • 122 containere verzi – pentru ambalaje din sticlă.

ATENȚIE LA NOILE PROGRAME DE COLECTARE! Odată cu intrarea în operare, 1 decembrie 2021, se modifică zilele de colectare la platformele de la blocuri. Mai jos este noul program pe zile și tipuri de containere:

Reprezentanții Asocierii RER Vest-RETIM vor continua sa informeze atât cetățenii, cât și instituțiile publice despre starea colectării până la data preluării efective a serviciului, 01 decembrie 2021.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 25.11.2021 at 16:13

    Deci domn primar, astia pregatesc de pe acum stadiul neputintei lor. Sa vedem cat sange ai in instalatie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax