Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

RER Vest-RETIM: Încă 500 de pubele distribuite la casele din Alba Iulia. Cum și unde colectăm deșeurile din HÂRTIE și CARTON?

Publicat

Asocierea RER Vest-RETIM preia de mâine, 01 decembrie 2021, serviciul de colectare și transport al deșeurilor din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, precum și localitățile limitrofe. Iată care este situația la zi a mobilizării: numărul contractelor încheiate, a pubelelor distribuite la case, precum și o regulă a colectării separate.

Contracte semnate și pubele distribuite

Până la data de 29 noiembrie 2021 au fost încheiate 14.400 de contracte la casele din mediul urban din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, iar până astăzi, 30 noiembrie, au fost împărțite 10.502 pubele.

Localitate Număr contracte încheiate Pubele distribuite Procent distribuire pubele
Alba Iulia 6966 5520 79%
Aiud 3234 2061 64%
Teiuș 1534 255 17%
Ocna Mureș 2666 2666 100%

O regulă de colectare pe zi

Unde colectăm deșeurile din hârtie și carton?

În mod obligatoriu, deșeurile din hârtie și carton (maculatură, ziare, reviste, carton) le depozităm la containerul albastru, amplasat stradal în toate zonele de case (urban și rural), respectiv pe platformele de colectare destinate colectării deșeurilor pentru toți cetățenii care locuiesc la blocuri.

Cum trebuie depozitate aceste deșeuri?

Hârtia trebuie să fie curată la momentul depozitării, orice fel de contaminare poate să oprească procesul de reciclare. În ce privește cartonul, acesta trebuie să fie și el curat, dar și pliat, pentru ca spațiul din container să fie eficientizat. Reciclarea cartonului poate salva milioane de copaci în fiecare an.

Cartonul rezistă, în medie, la patru cicluri de reciclare fără să îşi piardă din proprietăţi, de aceea și cartonul este un material important, precum sticla, menționată în articolul anterior de ieri.

Toate informațiile necesare despre tarife, contracte, grafice de colectare le găsiți la următoarele pagini:

  • https://rervest.ro/utile/zona-alba/

sau

  • https://retim.ro/alba

În plus ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro   și sesizari.alba@rervest.ro  sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

Asocierea RER Vest-RETIM

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax