Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Respins în Camera Deputaților: Parlamentarii au votat împotriva proiectului de lege privind exploatarea minieră de la Roșia Montană

Publicat

Proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere de la Roșia Montană a fost dezbătut din nou miercuri, în Camera Deputaţilor. După ce l-au dezbătut pe articole, reprezentanții tuturor grupurilor parlamentare s-au exprimat împotriva acestui proiect, iar în comisia de specialitate a primit propunere de respingere.

Deputații PSD, PDL și PNL au votat împotriva acestui proiect, aceștia din urmă considerând că „această afacere nu poate fi sprijinită printr-o lege”.

Proiectul de lege care are raport de respingere din partea comisiei speciale a fost trecut pe ordinea de zi pe o poziţie mai în faţă pentru a fi discutat în şedinţa de miercuri, la propunerea liderului deputaţilor PSD, Marian Neacşu.

Votul final asupra proiectului va fi dat într-o şedinţă viitoare.

Proiectul de lege privind Roşia Montană a fost respins anterior şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Acest proiect elaborat de Guvern a suscitat în sesiunea trecută dezbateri aprinse şi a generat proteste de stradă. Comisia specială, condusă de senatorul PSD Marius Vâlcov, i-a audiat pe toţi cei implicaţi, inclusiv pe reprezentanţii societăţii civile, iar, în final, a dat un raport de respingere, după ce PNL a anunţat că nu-l susţine.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. eva

    miercuri, 23.04.2014 at 20:25

    foarte rau au facut. Oamenii aia din zona asteapta de atata timp sa se reia mineritul si sa aiba din ce trai si unde munci

  2. adrian

    joi, 24.04.2014 at 11:06

    bravo lor! …desi cred ca se pregateste altceva….

  3. Petrini

    joi, 08.05.2014 at 21:08

    E doar o temporizare sub presiunea aburelii electorale. Gold-ul a scos deja din țară cu vapoarele peste 150.000 de tone de minereu și scoate în continuare. Principalii competitori electorali s-au înțeles să dea liber după alegeri, în 2015, asasinilor economici care îi susțin și le promit protecție. Altminteri nici nu ar avea ce vota și ce mai negocia din moment ce Tribunalul Alba a dispus prin hotărâre definitivă și irevocabilă încă din 2009 dizolvarea SC Euro Gold Corporation pentru majorări ilegale(false) de capital. Licența de explorare-exploatare a fost luată ilegal de la Minvest Deva și acordată Euro Gold de către ministrul Radu Berceanu. Tezaurul de la Roșia Montană este inestimabil. Nu e vorba numai de aur, argint și metale rare ci și de un patrimoniu cultural unic, de o importanță covârșitoare pentru întreaga umanitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax