Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Restaurantele nu se deschid în localități unde indicele de răspândire COVID trece de 1,5. Indice peste 2 în trei comune din Alba

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în funcție de rezultatele evaluării săptămânale a județelor, restaurantele se vor închide în localităţile unde indicele de răspândire a virusului SARS-CoV-2 va fi mai mare de 1,5 – adică incidenţa cumulată în 14 zile este de 1,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Decizia se va lua în ședințele Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă după ce se analizează rezultatele evaluării săptămânale a răspândirii virusului.

„Restaurantele, la nivel de judeţ, funcţionează, excepţie fac cele din localităţile unde se depăşeşte acest indice de 1,5 şi decizia este la nivelul Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă.

Dacă este un judeţ în care avem peste 1,5, dar este o localitate care are sub 1,5, atunci decizia este tot la Comitetul Judeţean de Situaţii de Urgenţă dacă se poate desfăşura activitate de servire. (…)

În momentul în care evaluarea săptămânală va arăta o creştere a acelui indice, în localitatea respectivă se va închide acel restaurant”, a afirmat Tătaru luni la Parlament.

Întrebat dacă se va putea face faţă unui eventual val de noi cazuri de COVID-19 apărute în urma deschiderii restaurantelor, teatrelor, sălilor de cinematografe şi a şcolilor, Tătaru a răspuns: „În măsura în care avem o respectare a regulilor impuse prin ordin de ministru (…) pentru fiecare activitate care se reia, atunci putem gestiona o creştere mică a numărului de cazuri pe care o asumăm.

Tătaru a menţionat că, în cazul respectării regulilor, creşterea prognozată este de până în 1.500 de cazuri pe zi. „Dacă nu se respectă regulile, atunci vom fi nevoiţi să intervenim cu restricţii în anumite zone”, a adăugat el.

În județul Alba, de exemplu, indicele răspândirii COVID-19 la 14 zile este de 0,5.

Indicele pe județ arată că situația cazurilor noi în intervalul ultimelor 14 zile, raportat la mia de locuitori, nu atinge pragul precizat de Tătaru, dar, luate pe localități, în județul Alba, în trei comune, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ar putea lua decizia suspendării activității în interior pentru localurile publice.

Este vorba de comunele Avram Iancu – 1473 locuitori – indicele răspândirii- 2.72, Gârbova – 2116 locuitori –indicele răspândirii 2.36 și Berghin – 1983 locuitori – indicele răspândirii 2.01.

Citește și TOP localități din județul Alba după incidența cazurilor noi de COVID-19, în ultimele 14 zile. Statistica DSP

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax