Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Restricții de circulație pe un sector de drum județean din Alba, folosit ca acces spre Transalpina. De ce este propusă măsura

Publicat

Un sector de drum județean din Alba va fi restricționat pentru mașini de mare tonaj. Măsurile sunt propuse pentru siguranța circulației.

Restricția de circulație este pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, pe drumul județean administrat de Consiliul Județean Alba, DJ670C: Săsciori (DN67C) – Dumbrava – Câlnic, între km 2+080 și km 2+180.

Este vorba despre segmentul de drum între Săsciori și Dumbrava.

Alternativa de ocolire pentru vehiculele care sunt obligate să respecte restricția este DN1/DN7 – D106F (Câlnic) – DJ670C Dumbrava.

Excepții: Pe drumul județean DJ670C restricționat la 7,5To, se admit în circulație următoarele excepții de vehicule:

  • vehicule care acționează în cauză asupra drumului județean, ca urmare a unei forțe majore (fenomene naturale extraordinare, inundații, alunecări de teren, tornade, surpări la corpul drumului, deszăpeziri manuale și mecanice)
  • salvare, pompieri, poliție.

La ambele capete ale sectorului de drum restricționat se va instala câte un indicator de formă rotundă indicativ C18 cu semnificația Accesul interzis vehiculelor având masa mai mare de 7,5 To.

De ce este propusă restricția pe DJ 670C, variantă de acces la traseul Transalpina

”Având în vedere degradările apărute la corpul drumului, ca urmare a unor calamități ce s-au produs în decursul mai multor ani pe drumul județean DJ670C, între localitățile Săsciori și Dumbrava, este propusă spre restricționare circulația rutieră pe segmentul drumului județean DJ670C: Săsciori (DN67C) – Dumbrava – Câlnic, între km 2+080 – km 2+180.

Drumul are lățimea părții carosabile sub 5 metri, iar platforma drumului prezintă degradări și este instabilă.

Drumul nu este circulat de vehicule de mare tonaj, ,,accidental” au fost cazuri când acestea au pătruns pe traseu, în schimb este tranzitat în ultimul timp de tot mai multe categorii de vehicule care datorită orientării prin GPS, scurtează traseul pentru a se conecta la DN 67C (Transalpina).

Ca măsură de prevenție, administratorul drumului restricționează traseul drumului județean DJ670C la o circulație cu masa totală maximă admisă de 7,5 To.

Totodată există riscul degradării mai accentuate a marginilor platformei drumului în partea de aval, care la momentul de față este și așa instabilă din cauza acostamentului spălat pe anumite zone.

Pe drumul județean DJ670C restricționat la 7,5 To, excepție fac vehicule care acționează în cauză asupra drumului județean, ca urmare a unei forțe majore (fenomene naturale extraordinare, inundații, alunecări de teren, tornade, surpări la corpul drumului, deszăpeziri manuale și mecanice), salvare, pompieri, poliție”, se arată în documentația prezentată consilierilor județeni, în ședința din 19 octombrie..

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax