Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Restricţii de circulaţie rutieră şi pietonală. Încep lucrările pe latura de vest a Cetăţii

Publicat

Au fost demarate lucrările pentru pregătirea şantierului pe latura de vest a Cetăţii Alba Carolina, din faţa Catedralei Reîntregirii. Constructorul – firma „Grup Corint” – a început marcarea perimetrului de şantier, marţi, prin împrejmuirea cu gard a Parcului Cetate şi restricţionarea traficului auto cu bariere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, accesul liber pietonal va fi permis până la fântâna cinetică, la jumătatea parcului, iar spre Catedrală se va circula cu anumite restricţii după ce se va încheiat demersul de împrejmuire a şantierului.

Strada din faţa Hotelului „Cetate” este închisă pentru circulaţia autoturismelor, iar pe strada paralelă, din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor au fost impuse restricţii de acces, având voie să treacă doar locuitorii şi angajaţii din zona centrului istoric.

Valoarea proiectului de refacere a laturii de vest a Cetăţii Alba Carolina este de 16 milioane de euro şi prevede scoaterea la lumină a zidurilor îngropate sub pământ şi amenajarea spaţiului corespunzător. La finalizarea proiectului, circulaţia spre Catedrala Reîntregirii se va face pe două poduri. Recepţia lucrărilor va fi realizată în toamna anului viitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax