Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Restricții de tonaj pe un sector de drum judeţean, între Galda de Jos şi Șard. Variante de ocolire pentru camioane. Proiect la CJ Alba


Publicat

restrictii tonaj 7,5 toneConsilierii județeni din Alba vor avea de aprobat, în ședința de joi, 23 februarie, instituirea unor restricții temporare, parțiale, de circulație pe un sector al drumului județean DJ 107H: Coşlariu Nou – Galda de Jos – Cricău – Ighiu – Şard – Gara Şard Ighiu (DN 74).

Este vizat tronsonul e la km 2+375 la km 18+210 pe distanța de 15+835 km între intersecția (DN1) Galda de Jos și Gara Șard Ighiu (DN74).

Restricția temporară de circulație va fi valabilă pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone în perioada 24 februarie 2017 – 24 februarie 2018, cu excepția riveranilor.

Prin adresa nr. 1282/8 februarie 2017 (înregistrată la registratura Consiliului Județean Alba cu nr. 2568/13 februarie 2017), Primăria comunei Ighiu a comunicat sesizările unui grup de locuitori ai satului Şard, care domiciliază de-a lungul drumului judeţean DJ 107H, cu privire la prejudicii grave aduse drumului județean şi locuinţelor amplasate de-a lungul acestui drum, de către vehicule de tonaj care tranzitează în ultima perioadă localitatea, solicitând măsuri urgente de restricţionare a tonajului.

De asemenea, Primăria comunei Cricău, prin adresa nr. 406/2017 (înregistrată la registratura Consiliului Județean Alba cu nr. 2580/13 februarie 2017), a sesesizat cu privire la tranzitarea intensă a vehiculelor de tonaj pe drumul DJ 107H, fiind astfel adus un disconfort cetăţenilor şi prejudicii locuinţelor amplasate de-a lungul acestui drum, solicitând totodată măsuri de restricţionare a tonajului pe raza localităţilor Craiva şi Cricău.

În urma deplasării în teren, în perioada 11-15 februarie 2017 s-a constatat un trafic intens pe sectorul drumului județean DJ 107H și anume, de la intersecția DN1 – Galda de Jos – Cricău – Ighiu – Șard – Gara Șard Ighiu (DN74,) între km 2+375 până la km 18+210, trafic cauzat de transportul cu produse de balastieră și/sau carieră de către unii transportatori de tranzit, care circulă cu vehicule ce depășesc masele totale maxime admise în circulație și punând în pericol capacitatea portantă a drumului respectiv.

Pentru buna desfășurare a activităților economice și serviciilor în aceste zone și pentru a nu fi îngrădită circulația vehiculelor ce au încărcare și descărcare la persoanele fizice și juridice care își desfășoară activitatea pe raza administrativ teritorială cu acces la drumul județean DJ107H, supus protecției de la km 2+375 până la km 18+210, pe acest sector de drum județean accesul nu va fi restricționat riveranilor.

Astfel, se propune instituirea, pe DJ 107H: Coşlariu Nou – Galda de Jos – Cricău – Ighiu – Şard – Gara Şard Ighiu (DN 74) de la km 2+375 la km 18+210 pe distanța de 15+835 km între intersecția (DN1) Galda de Jos și Gara Șard Ighiu (DN74) a unei restricții temporare de circulație pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 to în perioada 24 februarie 2017 – 24 februarie 2018, cu excepția riveranilor.

La capetele sectorului de drum restricționat se vor instala: indicator rutier de formă rotundă indicativ C18 cu semnificația „Accesul interzis vehiculelor având masa mai mare de 7,5 to” însoțit de indicatorul rutier adițional de formă pătrată indicativ P18 de specificație „CU EXCEPȚIA RIVERANILOR”.

Alternativa de ocolire pentru vehiculele de tranzit care sunt obligate să respecte restricțiile propuse este traseul drumului național DN 74 – Alba Iulia – DN 1.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. un cetatean

    vineri, 17.02.2017 at 23:39

    Oare se va respecta? Întreb, fiindcă la Vințu de Jos … Noapte bună!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO INCENDIU în localitatea Valea Verde, comuna Sohodol. O casă a luat foc. Pompierii intervin cu două autospeciale

Publicat

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara în localitaeta Valea Verde din comuna Sohodol. Din primele informații, flăcările au cuprins o casă nelocuită.

Update: Potrivit ISU Alba, incendiul este localizat.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta pe o suprafață de aprox. 40 mp la nivelul acoperișului. Fără victime sau pericol de propagare.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Stația de pompieri Câmpeni împreună cu SVSU Sohodol intervin pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la casa de locuit în localitatea Valea Verde, comuna Sohodol.

Din primele informații arde o casă nelocuită.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Acțiunea este în dinamică, revenim cu detalii.

foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Vine iarna! Zăpadă de aproape jumătate de metru pe Transfăgărășan. Ninge în mai multe zone din țară

Publicat

În mai multe zone din țară deja ninge, iar pe Transfăgărășan zăpada atinge și jumătate de metru. De asemenea, a nins abundent în ultimele ore în Harghita, Vatra Dornei și în Bucegi.

Pe Transfăgărășan, ninge fără oprire, zăpada s-a depus peste drumuri, iar utilaje intervin, după cum se poate poate vedea în imaginile publicate, sâmbătă, de Salvamont Argeș.

Și vântul a bătut puternic, iar temperaturile au coborât până la minus zece grade Celsius.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: Sebastian Ispas, artistul tatuator din Alba Iulia care imortalizează pe piele poveștile de viață ale clienților

Publicat

Tatuajele fac parte din evoluția omului în societate încă din cele mai vechi timpuri. De la simboluri sacre sau apartenența la un trib, tatuajele au evoluat și au devenit adevărate opere de artă pe canvasuri vii. 

Am vrut să aflăm povestea tatuajelor, dar mai ales povestea din spatele omului  care tatuează, așa că am stat de vorba cu Sebastian Ispas, unul dintre cei mai cunoscuți artiști tatuatori din județul Alba. 

L-am găsit pe Sebastian la treabă, în studioul său din Alba Iulia, ”Atelier 11”, deschis de aproape un an și jumătate.

”S-a născut mai mult ca o idee”

Sebastian tatuează de peste șapte ani, însă pasiunea pentru artă și desen este una genetică. Parcursul a fost unul firesc: ambii părinți artiști plastici și profesori în domeniu, a urmat Liceul de Arte din Alba Iulia, iar apoi o facultate de design la Timișoara.

tatuaje Sebastian Ispas

Prin vara lui 2014, i s-a înfiripat ideea de a tatua: ”Am zis că pot să fac, că e foarte ușor și cu multă sudoare și perseverență mi-am dat seama că pot să fac treaba asta la un nivel mai avansat”, ne-a spus Sebastian în timp ce lucra la un tatuaj.

Un mare ajutor și îndrumător la început de drum a fost pentru Sebastian, Marius Bercea, unul dintre cei mai vechi tatuatori din Alba Iulia.

”E o senzație unică”

Momentul în care pune acul pe pielea clientului este o senzație unică pentru Sebastian, dar în același timp e nevoie de multă responsabilitate și trebuie să ai foarte multă grijă.

tatuaje Sebastian Ispas

Primul tatuaj pe care l-a făcut a fost pe o prietenă, iar al doilea pe un alt prieten, acela fiind și primul tatuaj care l-a mulțumit pe acesta.

În timp, cu multă muncă, dedicație și sute de ore petrecute cu aparatul de tatuat în mână, tânărul din Alba Iulia a ajuns la nivelul la care este acum.

Însă, trebuie să fi într-o continuă evoluție și să te perfecționezi pe zi ce trece, ne-a mai spus Sebastian.

”Noi tatuatorii avem și un mic rol de psiholog”

Oamenii prin desene, prin tatuaj vor să își expună viața lor, povestea lor. Fiecare tatuaj în sine reprezintă o poveste, iar pentru a o tatua cât mai bine, tatuatorul afla povestea de viața a persoanei respective.

tatuaje Sebastian Ispas

Între tatuator și client trebuie să existe o încredere reciprocă: clientul să fie încrezător, că artistul poate duce la bun sfârștit un proiect, iar tatuatorul să fie mulțumit la finalul ședinței că totul a ieșit așa cum și-a propus el.

Clienții trebuie să se regăsească în tatuajele lor la sfărșitul proiectului. A tatuat toate categoriile sociale și oameni din diferite domenii: medici, avocați, polițiști, ospătari, frizeri.

Tatuajele încă sunt privite cu puțină reticiență, dar trendul este într-o continuă schimbare.

Fiecare tatuator își are clientul lui și fiecare client are tatuatorul lui, din punct de vedere financiar

”Sunt persoane cărora prețurile mele li se par un pic cam mari, altele care zic ca sunt oke, iar altele zic că e prea puțin, diferă de la caz la caz. De obicei oamenii nu conștientizează că treaba asta o fac pentru o viață, nu îmi dai mie banii, ții dai ție cu alte cuvinte”, a spus Sebastian despre partea financiară.

Se câștigă bani din tatuat, dar investiția este destul de mare, mai ales dacă ai salon. Chirii, consumabile, servicii, taxe la stat, toate trebuie să se regăsească în prețul unui tatuaj, a mai completat acesta.

tatuaje Sebastian Ispas

În concluzie, realizarea unui tatuaj, este în primul rând o încredere reciprocă între tatuator și client. Mai presus de partea financiară, povestea celui care își face tatuajul trebuie să se regăsească perfect în ceea ce a ieșit în urma interacțiunii dintre acul de tatuaj, tușul și pielea clientului.

Mai exact, prioritar pentru Sebastian este ca la finalul unui tatuaj realizat în salonul său din Alba Iulia, clientul să plece fericit, iar el să fie mulțumit de munca pe care a facut-o.

Un video reportaj realizat de Cristian Panu și Raul Baciu – alba24.ro. 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: SPAP Sebeș, lucrări de dezinfecție în toate școlile de pe raza municipiului

Publicat

Începând cu data de 15 octombrie, toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Sebeș își desfășoară activitatea în mediul on-line.

Având în vedere incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV 2, autoritățile publice din Sebeș au prevăzut activități de dezinfecție în toate școlile din oraș, în această perioadă când prezența fizică a elevilor este suspendată, astfel încât, la reluarea cursurilor, acestea să fie pregătite pentru a primi elevii și cadrele didactice.

Lucrările de dezinfecție au fost efectuate de către Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului (SPAP) Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate