Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Restricții dure pentru cei nevaccinați în Grecia, din 13 septembrie. Ce măsuri a decis guvernul de la Atena

Publicat

Din 13 septembrie, în Grecia, se înăspresc condițiile pentru cei nevaccinați, a aunțat guvernul de la Atena. Potrivit presei elene o serie de restricții vor intra în vigoare de la data menționată. 

Iată ce restricții au anunțat autoritățile elene, potrivit DCnews:

– Muncitorii nevaccinați din birourile și întreprinderile din sectorul privat și public vor trebui să fie supuși testărilor pentru depistarea COVID-19 regulate, pe cheltuiala lor, o dată pe săptămână.

– La școli și universități, dar și în alte sectoare în care intră în contact cu un număr mare de oameni – cum ar fi turismul, alimentația, televiziunea și teatrul – vor trebui să facă două teste rapide pe săptămână.

– Studenții care nu sunt vaccinați vor trebui, de asemenea, să facă două teste rapide pe săptămână – plătindu-le din buzunar – în timp ce elevii de școală vor trebui să fie testați de două ori pe săptămână, folosind truse de auto-testare care vor fi furnizate gratuit. Costul testelor rapide va fi stabilit la 10 euro.

– Rezultatele tuturor testelor trebuie postate pe site-urile guvernamentale relevante, cu dovada rezultatului negativ. În cazul unui test COVID cu rezultat pozitiv, oamenii vor primi instrucțiuni pentru viitoarea testare și izolarea la domiciliu.

– Accesul în cafenele, restaurante, cluburi, săli de sport va fi permis doar cu dovada vaccinării COVID-19 ori a recuperării după trecerea prin boală, arată GreekReporter.

– Pentru a călători cu avionul, feribotul sau autobuzele interurbane trebuie test rapid obligatoriu pentru toți cei peste 17 ani și auto-test pentru cei sub 17 ani.

Măsurile vor rămâne în vigoare până în 31 martie 2022. Ministrul Sănătății, Vassilis Kikilias, consideră că aceste măsuri nu sunt punitive pentru cei nevaccinați. El afirmă că e de datoria autorităților elene să ia aceste măsuri pentru toți cei care, în 18 luni de pandemie, și-au pierdut magazinele, locurile de muncă, au lucrat de acasă pentru a se proteja, etc. În același timp, ministrul grec al Sănătății spune, conform sursei citate, că spre deosebire de toamna anului trecut, în toamna lui 2021, ”fiecare dintre noi se poate proteja pe sine și-i poate proteja pe alții.”

”Vaccinurile sunt disponibile de opt luni, dându-ne șansa pe care nu am avut-o înainte” a mai declarat Vassilis Kikilias. Ținta de vaccinare este de 80% (adică încă un milion de greci). În același timp, ministrul Sănătății a mai spus că nu vor fi tratați cei infectați cu COVID-19 ca prioritate.

Lucrătorii nevaccinați din domeniul sănătății public și privat sunt suspendați fără plată în Grecia și vor continua să fie și-n septembrie, vaccinul anti-COVID fiind obligatoriu pentru aceștia (personal medical și farmaciști).

Sunt nemulțumiri mari că-n Grecia sunt vaccinați doar 54% din totalul grecilor adulți, când media europeană e 56%. Sunt date drept exemplu țări precum Portugalia, Spania și Danemarca, fruntașe la vaccinare.

România a pus Grecia pe lista statelor din zona roșie. Astfel, doar cei vaccinați anti-COVID pot reveni în țară din Grecia fără a sta în carantină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax