Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Restricţii pentru fumători: Raed Arafat susţine interzicerea țigărilor electronice în spațiile publice

Publicat

Raed Arafat susține necesitatea introducerii restricțiilor pentru țigările electronice și a aparatelor care încălzesc tutunul în spațiile publice. El aduce ca argument un studiu realizat de CNN care arată că s-a înregistrat o majorare a consumului de țigări electronice în licee cu 900 la sută între anii 2011-2015.

Într-o postare pe Facebook secretarul de stat susține interzicerea promovării și a utilizării țigărilor electronice și a aparatelor care încălzesc tutunul în spațiile publice. Argumentele pe care își susține afirmația sunt luate dintr-un studiu realizat de CNN între anii 2011-2015 care vorbrește de o creștere cu 900 la sută a consumului de țigări electronice în rândul liceenilor. Afirmând într-un comentariu că: „ Studiul vorbește de 1,7 milioane elevi din licee și 0,5 milioane elevi din clasele medii, adică pe la 14-15 ani vârsta.” 

„900% creştere în utilizarea ţigărilor electronice în şcoli, în perioada 2011-2015. Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor şi nu influenţează adolescenţii. Vorbim de ţigările electronice care se află pe piaţă mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmează să vedem în viitor şi impactul noilor dispozitive intrate pe piaţă recent. Este clar că trebuie acţionat urgent prin interdicţia promovării şi a utilizării în spaţiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile ţigărilor clasice pentru toate aceste dispozitive!” a fost postarea care a generat multe comentarii pe pagina sa.

Raed Arafat nu este la primul mesaj împotriva fumatului, în 21 martie el vorbea despre necesitatea ca parlamentarii să inițieze un proiect de lege  „încât să oprim recrutarea noilor generaţii de fumători de către comercianţii morţii” .

surse: digi24.ro, Facebook

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax