Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Restructurări MASIVE de personal la ANAF. Mii de angajați ar putea fi concediați

Publicat

sediul ANAF Alba

Guvernul României a propus restructurări masive de personal la ANAF și Ministerul Finanțelor. În urma propunerilor mii de angjați riscă să fie concediați. 

Ministerul Finanțelor a anunțat desființarea a 4.143 de posturi, dintre care 3.276 numai la ANAF. Iar la 21 de ministere va fi o tăiere de 870 de posturi.

Cele 21 de ministere ar urma să renunţe la aproape 870 de posturi în total, cele mai puţine fiind desfiinţate la Ministerul Afacerilor Externe (10), iar cele mai multe la Ministerul Finanţelor (102).

Cele mai multe posturi desfiinţate vor fi de la ANAF, unde dispar aproape 3.300 de posturi bugetate.

Potrivit unui proiect privind modificarea unor acte normative, se propune schimbarea hotărârii Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, după cum urmează:

„1. Alineatul (6) al articolului 9 se modifică și va avea următorul cuprins:
„(6) Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Agenţiei şi structuri subordonate este de 24.306 inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.”.

În prezent, în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și a Direcţiilor Generale ale Finanţelor Publice judeţene un număr de 26.295 de angajaţi.

Astfel, potrivit noii modificări, ar putea fi concediați 1989 de angajați.

De asemenea, prin noua hotărâre se modifică și numărul angajaților din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

„Alineatul (3) al articolului 7 se modifică și va avea următorul cuprins:
„(3) Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanţelor Publice este de 1.815, exclusiv demnitarii”, se arată în proiect de hotârâre privind modificarea unor acte normative.

În prezent, numărul maxim de posturi era de 1.917 (exclusiv demnitarii).

sursă: capital.ro , observator.tv

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 10.11.2018 at 16:58

    Bine ca s-a trezit si minstrul asta. Imi spunea cineva din capitala ca a avut un control de la ANAF si in echipa de control era angajata de o luna o tipa de 32 de ani, care pana la acea varsta nu mai avusese nici un loc de munca. Dar specimenele astea nu vor disparea, ca sunt bazate.

  2. zoro

    duminică, 11.11.2018 at 20:26

    In primarii cand incep restructurarile ca si pe acolo taie frunze la cani o gramada,o sugestie desfintati politia locala ca si asa nu are nici o atributie de POLITIE!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax