Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Restructurări MASIVE de personal la ANAF. Mii de angajați ar putea fi concediați

Publicat

sediul ANAF Alba

Guvernul României a propus restructurări masive de personal la ANAF și Ministerul Finanțelor. În urma propunerilor mii de angjați riscă să fie concediați. 

Ministerul Finanțelor a anunțat desființarea a 4.143 de posturi, dintre care 3.276 numai la ANAF. Iar la 21 de ministere va fi o tăiere de 870 de posturi.

Cele 21 de ministere ar urma să renunţe la aproape 870 de posturi în total, cele mai puţine fiind desfiinţate la Ministerul Afacerilor Externe (10), iar cele mai multe la Ministerul Finanţelor (102).

Cele mai multe posturi desfiinţate vor fi de la ANAF, unde dispar aproape 3.300 de posturi bugetate.

Potrivit unui proiect privind modificarea unor acte normative, se propune schimbarea hotărârii Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, după cum urmează:

„1. Alineatul (6) al articolului 9 se modifică și va avea următorul cuprins:
„(6) Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Agenţiei şi structuri subordonate este de 24.306 inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.”.

În prezent, în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și a Direcţiilor Generale ale Finanţelor Publice judeţene un număr de 26.295 de angajaţi.

Astfel, potrivit noii modificări, ar putea fi concediați 1989 de angajați.

De asemenea, prin noua hotărâre se modifică și numărul angajaților din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

„Alineatul (3) al articolului 7 se modifică și va avea următorul cuprins:
„(3) Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanţelor Publice este de 1.815, exclusiv demnitarii”, se arată în proiect de hotârâre privind modificarea unor acte normative.

În prezent, numărul maxim de posturi era de 1.917 (exclusiv demnitarii).

sursă: capital.ro , observator.tv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. pilu

  sâmbătă, 10.11.2018 at 16:58

  Bine ca s-a trezit si minstrul asta. Imi spunea cineva din capitala ca a avut un control de la ANAF si in echipa de control era angajata de o luna o tipa de 32 de ani, care pana la acea varsta nu mai avusese nici un loc de munca. Dar specimenele astea nu vor disparea, ca sunt bazate.

 2. zoro

  duminică, 11.11.2018 at 20:26

  In primarii cand incep restructurarile ca si pe acolo taie frunze la cani o gramada,o sugestie desfintati politia locala ca si asa nu are nici o atributie de POLITIE!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Atenționare Cod Galben de ceață în Alba. Vizibilitate redusă local sub 200 m și izolat sub 50 m. Zonele vizate

Publicat

Meteorologii au emis vineri dimineața o atenționare Cod Galben de ceață valabil în mai multe zone din județul Alba, până la ora 10:00. 

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Săsciori, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Lopadea Nouă, Stremț, Șpring, Sântimbru, Lunca Mureșului, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Noșlac, Gârbova, Cricău, Câlnic, Rădești, Cut, Jidvei, Șona, Mihalț, Cetatea de Baltă, Sâncel, Berghin, Fărău, Crăciunelu de Jos și Ohaba.

Se vor semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Atenționări similare au fost emise și pentru zone din județele Cluj, Mureș, Sibiu, Harghita, Covasna și Brașov.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Copiii vor avea acces gratuit la terenul de sport din curtea şcolii, după orele de curs. Proiect legislativ, adoptat de Senat

Publicat

Copiii vor avea acces gratuit la terenul de sport din curtea şcolii, în afara orelor de curs, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de parlamentari USR, PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, adoptat miercuri de Senat.

Proiectul pentru completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69 din 9 mai 2000 reglementează problema accesului la o resursă pentru sport neutilizată în afara orarului şcolar şi care are avantajul de a se afla în proximitatea zonelor rezidenţiale, se arată în raportul de admitere întocmit de comisia de specialitate şi adoptat de Senat.

„Modificarea şi completarea Art.6, alin. (9) din Legea 69/2000 a Educaţiei fizice şi sportului, care în prezent reglementează faptul că unităţile de învăţământ şi cluburile sportive şcolare şi universitare pot pune la dispoziţie propriile baze sportive persoanelor fizice şi juridice, va statua, fără echivoc, dreptul copiilor şi al tinerilor, aşa cum sunt definiţi în lege şi al tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, dar care care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, de a folosi gratuit aceste terenuri, cu respectarea regulamentelor de acces şi a modului de utilizare a curţilor şi terenurilor de sport. Fiecare unitate de învăţământ, în baza hotărârii de consiliu local, va include în actualele regulamente de funcţionare prevederi cu privire la orarul şi modul în care se face accesul în incinta bazelor sportive proprii, precum şi la drepturilor şi obligaţiile utilizatorilor”, precizează iniţiatorul în expunerea de motive.

Un amendament admis prevede că în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi toate unităţile de învăţământ vor introduce în regulamentele actuale de funcţionare prevederi legate de acces şi de modul de utilizare al curţilor şi terenurilor de sport aflate în folosinţa acestora, precum şi orarul de acces, după orele de program, în zilele libere şi în timpul vacanţelor şcolare şi le vor afişa la exterior într-un loc vizibil, precum şi pe pagina de internet, acolo unde este cazul.

Un alt amendament specifică faptul că este permis accesul gratuit la curţile şi terenurile de sport exterioare ale unităţilor de învăţământ care fac parte din domeniul public al comunelor, oraşelor şi municipiilor tuturor copiilor, aşa cum sunt definiţi în Legea 272/2004, precum şi tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

O altă propunere admisă menţionează că bazele şi instalaţiile sportive proprii pot fi puse la dispoziţie, gratuit sau cu plată, comunităţilor locale, persoanele fizice sau juridice interesate, cu obligaţia desfăşurării normale a programelor şi activităţilor de învăţământ şi ale cluburilor şcolare, precum şi a regulamentelor de acces şi utilizare a acestora.

Proiectul a fost trimis Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia a asigurat activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Pentru ce pot fi acordate despăgubiri

Publicat

Primăria Alba Iulia a cumpărat joi, 29 septembrie, servicii de asigurare de răspundere civilă pentru Serviciul public de ridicare, transport și depozitare, a vehiculelor staționate neregulamentar, pe raza teritorială a municipiului.

Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă, pe platforma SEAP. Pentru o perioadă de 12 luni, polița de asigurare are o valoare de 7.415,55 de lei, fără TVA (1.500 de euro).

Potrivit descrierii ofertei, asigurătorul va acorda despăgubiri, în limitele răspunderii menţionate în poliţă, pentru:

 • sumele compensatorii pe care asiguratul este obligat să le plătească terţelor persoane păgubite cu titlu de daune materiale directe, ca urmare a producerii unor evenimente asigurate
 • cheltuielile de judecată făcute de persoana păgubită pentru îndeplinirea formalităţilor legale în vederea obligării asiguratului la plata despăgubirilor ca urmare a producerii unui eveniment asigurat, dacă asiguratul a fost obligat la despăgubire prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă (inclusiv în cazul în care acţiunea penală pusă în mişcare nu mai este judecată, iar acţiunea civilă rămâne în competenţa instanţei penale)

Limita de răspundere pe întreaga perioadă (12 luni) este de 50.000 de euro. 

Asigurătorul va acorda despăgubiri în baza contractului de asigurare pentru răspunderea decurgând din încărcarea/descărcarea autovehiculelor terestre, cu condiția efectuării unui minim de 6 fotografii, înainte și după încărcare/descărcare (foto de ansamblu din toate unghiurile optime). Nu se acceptă filmări video, doar poze.

De asemenea, asigurătorul nu acordă despăgubiri pentru pierderea/avarierea/distrugerea autovehiculelor aparținând terților și preluate de către asigurat, pe timpul transportului acestora către locația indicată în contract și nici pe timpul aflării în custodia asiguratului.

Prin poliță este acoperită numai activitatea de ridicare auto, nu și restul activității desfășurate de poliția locală, care reprezintă excludere conform condițiilor de asigurare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Alba Iulia, prin ochii unor vloggeri celebri. Drumul de la Rimetea și cafeaua servită amabil într-un birt de la țară

Publicat

Suntem Steve și Ivana, care împreună sunt Jetlag Warriors, vloggeri celebri dedicați turismului și călătoriilor, au vizitat județul Alba și s-au oprit la Alba Iulia.

Primul loc vizitat a fost Rimetea și Cetatea Colțești, iar în drumul spre Alba Iulia s-au oprit la o cafea, la un magazin sătesc, pe marginea drumului, unde au întâlnit o vânzătoare extrem de prietenoasă și amabilă, care a încercat să vorbească cu ei.

I-a întrebat de unde sunt, dacă le place în România și chiar dacă mașina lor este proprietate personală sau închiriată. Totul în limba română, cei doi nereușind să răspundă.

”O experiență de dimineață de 5 stele” a spus Steve, după întâlnirea cu doamna și cafeaua servită alături de oamenii din sat.

”Îndrăgostiți și mereu în căutare de noi aventuri. Ne place să descoperim locuri noi, să încercăm mâncare nouă, să întâlnim oameni noi și să învățăm noi culturi! Ne documentăm călătoriile pe canalul nostru de YouTube” declară ei.

Cea mai mare parte timpului și-au petrecut-o în Alba Iulia, prin Cetatea Alba Carolina. Au descris fiecare obiectiv turistic, au vorbit amănunțit despre istoria orașului și au luat masa.

”Ăsta e locul de naștere al României” a spus Ivana.

S-au lovit până și de problema parcărilor. Când au ajuns la apartamentul la care erau cazați, au găsit parcarea ocupată și un număr de telefon pe bord.

De acolo au aflat că până la ora 16:00 se poate parca și pe locurile rezervate.

Steve și Ivana au pe canalul lor de youtube peste 182.000 de abonați și au vizitat orașe de pe toate continentele. În doar 24 de ore, filmul lor despre Alba Iulia a fost văzut de 15.000 de oameni.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax