Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețea de alimentare cu apă potabilă în satul Deal din comuna Câlnic. Acordul de mediu, solicitat la APM. Valoarea investiției

Publicat

Locuitorii satului Deal din comuna Câlnic vor putea beneficia în curând de o rețea de alimentare cu apă potabilă, realizată printr-o investiție de aproape 2 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat luni, 19 iulie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Alimentare cu apă potabilă în localitatea Deal, comuna Câlnic”.

Potrivit memoriului de prezentare, satul Deal din comuna Câlnic nu dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă.

Sursele de apă existente (fântâni dispuse în curți), sunt deficitare sub aspectul potabilității apei şi al debitului. Apa din aceste surse nu corespunde cerințelor de potabilitate, pentru dezvoltarea localităților fiind indispensabilă punerea în funcțiune a unui sistem de alimentare cu apă care să asigure apa potabilă în condiții de calitate și la parametrii corespunzători.

Astfel, realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă se impune în vederea controlării calității apei şi al prevenirii fenomenelor de poluare a factorilor de mediu.

Rețeaua de alimenare cu apă a localității Deal se va realiza prin următoarea schemă generală:

  • sursa de apă: din rezervorul de 150mc existent la limita dintre UAT Câlnic și Săsciori;
  • conducta de distribuție apă potabilă din polietilenă de înaltă densitate PEHD De 110 mm pe o lungime de 1.440 m, polietilenă de înaltă densitate PEHD De 90 mm pe o lungime de 1.510 m, polietilenă de înaltă densitate PEHD De 63mm pe o lungime de 740 m și polietilenă de înaltă densitate PEHD De 50 mm pe o lungime de 420 m;
  • branșamentele vor fi executate din conductă de polietilenă de înaltă densitate PEHD De 25 mm în lungime de 1.260 m și 252 buc. cămine de branșament complet echipate

Principalele obiective ale realizării investiției sunt:

  • asigurarea apei potabile în regim de funcționare permanent (24 h/zi);
  • extinderea rețelelor de alimentare cu apă potabilă;
  • asigurarea evacuării apelor uzate menajere în stația de epurare existentă;
  • extinderea rețelelor de canalizare; reducerea poluării solului, aerului şi apei.

Valoarea investiției este estimată la 1.950.000 de lei, fără TVA.

Durata de implementare, respectiv execuție a obiectivului de investiții este de 40 de luni (proiectare la faza PT+DTAC – 3 luni, organizarea licitatiei – o lună realizarea infrastructurilor impuse de proiect – 36 luni).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax