Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rețea de distribuție apă potabilă și branșamente, în satul Laz din comuna Săsciori. Acord de mediu, solicitat de Primărie

Publicat

Locuitorii satului Laz din comuna Săsciori vor avea acces la apă potabilă printr-un proiect care prevede realizarea unei rețele de distribuție și branșamente. Prin implementarea proiectului, administrația locală dorește asigurarea apei potabile în regim de funcționare permanent (24 ore/zi) și creșterea gradului de potabilizare a apei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Rețea distribuție apă potabilă și branșamente, sat Laz, comuna Săsciori, județul Alba”, titular comuna Săsciori.

Potrivit memoriului tehnic de prezentare, în prezent în satul Laz din comuna Săsciori există rețea de apă brută pe conducte de OL. Din cauza parametrilor necorespunzători ai apei brute, a vechimii sistemului de distribuție existent și a problemelor apărute pe conductele de OL, este nevoie de realizarea unui sistem de distribuție apă potabilă și branșamente cu conducte de PEHD.

Cum este alimentat cu apă satul Laz

Satul Laz este alimentat cu conductă de OL de 150 mm, din comuna Săsciori, dintr-un cămin de racord existent, pe conductă de distribuție, racordată la rezervoarele din Sebeșel.

Deoarece tronsonul de conductă de alimentare cuprins între punctul actual de racordare și până după supratraversarea existentă peste râul Sebeș se află într-o stare bună de funcționare – nu au existat avarii, se propune inclusiv prin tema de proiectare păstrarea pentru alimentarea cu apă potabilă a obiectivului de investiție.

Tronsonul care se păstrează, fiind în preponderent montat aerian, se va înlocui izolația deteriorată.

Pentru alimentarea consumatorilor s-au prevăzut un număr de 200 de branșamente cu cămine de apometru pentru contorizarea volumelor de apă preluate individual.

Beneficiarul lucrării are obligația să notifice proprietarii tutror imobilelor pentru care au fost prevăzute branșamente că au obligația ca în momentul branșării să aibă fose septice vidanjabile și să încheie contracte de vidanjare cu un operator licențiat.

Alimentarea satului Laz se va realiza gravitațional din rezervoarele din localitatea Petrești. Apa va fi preluată din rețeaua de distribuție existentă, a localității Săsciori, comuna Săsciori, din conducta de OL De 150 mm. Punctul de racord va fi în căminul CW1, proiectat, în amonte de podul peste râul Sebeș.

Potrivit memoriului de prezentare, termenul estimat pentru realizarea investiției este de 36 de luni, după cum urmează:

– Proiectare la faza SF + DTAC + PT – 10 luni

– Organizarea licitației – 2 luni

– Realizarea infrastructurilor impuse de proiect – 24 luni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax