Connect with us
Publicitate

BLAJ

Rețea de escroci percheziționată de procurori și polițiști din Blaj. Ar fi înșelat producători de cereale din Alba

Publicat

actiune politia

Luptători din forțele speciale alături de polițiști și procurori din Blaj au efectuat marți dimineață șapte percheziții în mai multe localități din țară. În timpul intervenției au fost percheziționate locuințele a 6 persoane din București, Constanța și Călărași. Aceștia sunt bănuiți că ar fi înșelat mai mulți producători de cereale din județul Alba și le-ar fi produs un prejudiciu de peste 400.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în această dimineaţă, poliţiştii din Alba efectuează 7 percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 400.000 de lei, prin înşelăciune.

Persoanele vizate de anchetă ar fi achiziţionat cereale, de la mai mulţi producători agricoli din judeţul Alba, fără să plătească contravaloarea acestora.

La data de 19 februarie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, efectuează 7 percheziţii, în municipiile Bucureşti (1), Constanţa (5 ) şi Călăraşi (1), la locuinţele a 6 persoane bănuite de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de aceştia.

Din cercetări a rezultat faptul că, în luna noiembrie 2018, cele 6 persoane ar fi indus în eroare 7 producători de cereale din judeţul Alba, folosindu-se de calitatea falsă de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale şi ar fi contractat cumpărarea de cereale, iar pentru a crea convingerea persoanelor vătămate că s-a achitat contravaloarea acestora, le-ar fi prezentat ordine de plată, întocmite on line, emise pe un cont bancar ce aparţine unei alte societăţi comerciale care nu avea lichidităţi.

Prejudiciul cauzat celor 7 păgubiţi a fost estimat la 413.834 lei.

Poliţiştii vor pune în executare 6 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La percheziţii, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice sunt sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, de poliţiştii din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Constanţa şi Călăraşi precum şi de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale a Poliţie Municipiului Bucureşti – Poliţia Sector 1.

Activităţile beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax