Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețea de iluminat public modernă pe 15 străzi din Alba Iulia. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Publicat

15 străzi din municipiul Alba Iulia vor beneficia de o rețea de iluminat public modernă, printr-o investiție de aproape 1,8 milioane de lei. În total vor fi înlocuite peste 560 de aparate de iluminat, lucrările urmând a fi finalizate până în toamna anului viitor. 

„Am semnat astăzi contractul pentru modernizarea rețelei de iluminat public pe încă 15 străzi din municipiul Alba Iulia: Izvorului, Piatra Corbului, Recea, Roșia Montană, Orlea,  Nanului, Bunta, Țarina, Gemina, Apulum, Mitropolit Simion Ștefan, Mihai Viteazu, Mitropolit Alexandru Sterca Șuluțiu, Gabriel Bethlen și Militari.

Vor fi înlocuite 565 aparate de iluminat cu surse LED și vor fi montate tot atâtea module de comandă telegestiune, ceea ce va duce la o reducere semnificativă a consumului de electricitate și implicit la economisirea unor sume importante de bani la bugetul local.

În urma desfășurării procedurii legale de achiziție, contractul a fost semnat cu firma Elba-Com SA din Timișoara, care are la dispoziție maximum 10 luni pentru realizarea serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor. Obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public în Municipiului Alba Iulia” are o valoare totală de 1.790.355 lei + TVA și este finanțat din fonduri AFM și bugetul local.

La finalizarea lucrărilor pentru care avem finanțarea asigurată, aproape întreg municipiul va beneficia de iluminat public cu corpuri LED, economiile rezultate fiind de 30-50%! Toate proiectele de modernizare a rețelei de iluminat public sunt implementate în intervalul 2021-2024”, a scris joi primarul Gabriel Pleșa, pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Paula F.

    vineri, 10.11.2023 at 20:19

    ce este modern la sistemul de iluminat din Alba? arata oribil, suntem ca pe autostrada, stâlpii de iluminat amplasați în trotuare, înălțimi considerabile, disconfort în locuințele din jur, cel mai prost proiect de iluminat

  2. Marcel

    vineri, 10.11.2023 at 21:34

    Pe strada Ion Andreescu stam in bezna totala de aproape 2 luni. Reclamatiile au fost tratate cu indiferenta atat de primarie cat si de firma ce asigura iluminatul public. DEZASTRU !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax