Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reţea de trafic de persoane şi proxenetism, destructurată după PERCHEZIŢII. Foloseau şi un apartament din Alba Iulia

Publicat

perchezitii

mascat perchezitii O reţea de trafic de persoane şi proxenetism a fost destructurată în urma a cinci percheziții efectuate de poliţiştii SCCO Hunedoara şi coordonate de DIICOT. Potrivit anchetatorilor, proxeneţii foloseau apartamente închiriate în Deva, Alba Iulia, Reşiţa şi Râmnicu-Vâlcea.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara și  procurorii DIICOT – BT Hunedoara au efectuat, miercuri, cinci percheziţii la locuinţele a patru persoane din Hunedoara bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Din anchetă au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism, fiecare din membrii grupului infracţional având sarcini clare în gestionarea activităților infracţionale, a banilor obţinuți, supravegherii şi transportului tinerelor ce practicau prostituţia, închirierii de apartamente ori promovării anunțurilor online, potrivit IGPR.

Până la acest moment, au fost identificate 8 tinere de la care cei 4 încasau în totalitate sau parţial banii obţinuți.

Membrii grupului închiriau apartamente, de regulă pe numele unor persoane de sex feminin, pentru a nu se atrage atenţia asupra lor şi pentru a încerca disimularea legăturii între ei şi tinere.

Au fost descoperite cinci apartamente în municipiul Deva, un apartament în municipiul Alba Iulia, două în municipiul Reşiţa şi un apartament în municipiul Râmnicu-Vâlcea.

În urma activităţilor investigative, cei patru au fost conduşi de polițiști la sediul DIICOT – BT Hunedoara pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

“Liderul grupului infracţional, prin activitatea desfăşurată, a coordonat acţiunile celorlalţi membri ai grupului, în sensul că îi însărcina pe suspecţi cu supravegherea tinerelor, le indica magazinele de unde să  cumpere mâncare pentru a fi mai ieftin, se preocupa de închirierea de apartamente, de transportul dintr-o locaţie în alta, precum şi racolarea de clienţi prin promovarea pe site-uri de publicitate a unor anunţuri cu oferte sexuale.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că membrii grupului au închiriat diferite apartamente pe raza judeţelor Hunedoara, Alba, Vâlcea şi Caraş-Severin, de regulă pe numele persoanelor de sex feminin, pentru a nu se atrage atenţia asupra acestora şi pentru a nu se putea stabili o legătură între suspecţi şi persoanele vătămate, dar şi în funcţie de „veniturile” pe care acestea le obţineau (respectiv, dacă o perioadă erau mai puţini clienţi, acestea erau mutate într-o altă localitate).

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului foloseau un limbaj codat, respectiv: apartamentele în care se practica prostituţia erau denumite „sală de forţă” sau „seră”, persoanele de sex feminin care se prostituau erau numite „antrenori” sau „muncitori”, atribuindu-li-se totodată nume de bărbaţi”, potrivit DIICOT.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax