Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețeaua de alimentare cu apă potabilă din Șard va fi extinsă. Se vor executa peste 200 de cămine de branșament

Publicat

Rețeaua de apă potabilă din Șard va fi extinsă pe mai multe străzi din localitate. Printr-un proiect se urmărește realizarea a 215 cămine de branșament și 14 hidranți de incendiu, în zone unde nu există rețele de alimentare cu apă potabilă.  

Agenția pentru Protecția Mediului Alba anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Extindere rețea de apă potabilă și branșamente, localitatea Șard, comuna Ighiu”, titular Primăria comunei Ighiu.

În prezent în localitatea Șard există rețea de apă potabilă doar pe strada Principală și o porțiune din strada Lab, zona studiată, străzile Popi 2, Dig Popi, Florilor, Dig-Stramba, Olteni, Broșteni, Coasta1, Coasta2, Coasta3, La Silvi, Lab și zona Sală Nunți, nu există rețele de alimentare cu apă potabilă. Se propune extinderea rețelei de apă potabilă pe aceste străzi cu conducte de PEHD De 110 mm, PEHD 90 mm, PEHD 63 mm și PEHD 40 mm.

Strada Popi 2

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 63 mm pe o lungime de 120 m, pe traseul conductei de alimentare cu apa potabila a fost prevazut un camin de vane CWP21.

Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 9 branșamente.

Strada Dig Popi

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 63 mm pe o lungime de 170 m, pe traseul conductei de alimentare cu apa potabila a fost prevazut un camin de vane CWDP1.

Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 6 branșamente.

Strada Florilor

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 110 mm pe o lungime de 465 m și PEHD De 90 mm pe o lungime de 310 m.

Pe traseul conductei de alimentare cu apă potabilă au fost prevazute doua camine de vane (CWF1, CWF2) și doi hidranți de incendiu subterani DN 80 mm legați din conductă de distribuție nou proiectată De 110 mm. Pe acest traseu există o subtraversare de râu (Sbt.R1), în lungime de 30 ml, ce se va executa prin foraj dirijat cu conductă de polietilenă având diametrul exterior De 110 mm, montată în tub de protecție din polietilenă de înaltă densitate cu diametrul exterior De 200 mm.

Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 36 branșamente.

Strada Dig-Strâmba

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 110 mm pe o lungime de 810 m.

Pe traseul conductei de alimentare cu apă potabilă au fost prevăzute două cămine de vane (CWDS1, CWDS2), două cămine de golire (Cg6, Cg7) și doi hidranți de incendiu subterani DN 80mm legați din conductă de distribuție nou proiectată De 110 mm.

Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 35 branșamente.

Strada Olteni

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 110 mm pe o lungime de 1025 m și PEHD De 63 mm pe o lungime de 150 m.

Pe traseul conductei de alimentare cu apă potabilă au fost prevazute trei camine de vane (CWO1, CWO2, CWO3) ), doua cămine de golire (Cg4, Cg5) și doi hidranți de incendiu subterani DN 80mm legați din conductă de distribuție nou proiectată De110mm. Pe acest traseu exista o subtraversare de drum județian DJ107H, în lungime de 15 ml, ce se va executa prin foraj dirijat cu conductă de polietilenă având diametrul exterior De 110mm, montată în tub de protecție din polietilenă de înaltă densitate cu diametrul exterior De 200 mm și o subtraversare de râu (Sbt.R3), în lungime de 30 ml, ce se va executa prin foraj dirijat cu conductă de polietilenă având diametrul exterior De 110 mm, montată în tub de protecție din polietilenă de înaltă densitate cu diametrul exterior De 200 mm.

Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 36 branșamente.

Strada Broșteni

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 110 mm pe o lungime de 355 m.

Pe traseul conductei de alimentare cu apă potabilă a fost prevazut un camin de vane (CWB1) și doi hidranți de incendiu subterani DN 80mm legați din conductă de distribuție nou proiectată De110mm. Pe acest traseu exista o subtraversare de râu (Sbt.R4), în lungime de 40 ml, ce se va executa prin foraj dirijat cu conductă de polietilenă având diametrul exterior De 110mm, montată în tub de protecție din polietilenă de înaltă densitate cu diametrul exterior De 200 mm.

Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 13 branșamente.

Strada La Silvi

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 63 mm pe o lungime de 110 m, pe traseul conductei de alimentare cu apă potabilă a fost prevăzut un cămin de vane CWLS1.

Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 7 branșamente.

Strada Coastă 1

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 110 mm pe o lungime de 110 m, pe traseul conductei de alimentare cu apă potabilă a fost prevăzut un cămin de vane CWC11 și un cămin de golire Cg1.

Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 4 branșamente.

Strada Coastă 2

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 110 mm pe o lungime de 460 m.

Pe traseul conductei de alimentare cu apă potabilă a fost prevazut un camin de golire (Cg2) și doi hidranți de incendiu subterani DN 80 mm legați din conductă de distribuție nou proiectată De 110 mm.

Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 12 branșamente.

Strada Coastă 3

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 110 mm pe o lungime de 320 m și PEHD De 40 mm pe o lungime de 55 m.

Pe traseul conductei de alimentare cu apă potabilă a fost prevazut un camin de golire (Cg3) și un hidrant de incendiu subteran DN 80 mm legat din conductă de distribuție nou proiectată De 110 mm. Pe acest traseu există o subtraversare de râu (Sbt.R5), în lungime de 15 ml, ce se va executa prin foraj dirijat cu conductă de polietilenă având diametrul exterior De 40 mm, montată în tub de protecție din polietilenă de înaltă densitate cu diametrul exterior De 90 mm.

Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 20 branșamente.

Strada Lab

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 110 mm pe o lungime de 530 m și PEHD De 90 mm pe o lungime de 430 m.

Pe traseul conductei de alimentare cu apă potabilă au fost prevazute patru camine de vane (CWLab1, CWLab2, CWLab3, CWLab4) și doi hidranți de incendiu subterani DN 80 mm legați din conductă de distribuție nou proiectată De 110 mm. Pe acest traseu există o subtraversare de rigolă (Sbt.rigolă), în lungime de 15 ml, ce se va executa prin foraj dirijat cu conductă de polietilenă având diametrul exterior De 110 mm, montată în tub de protecție din polietilenă de înaltă densitate cu diametrul exterior De 200 mm.

Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 33 branșamente.

Zona Sală Nunți

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 110 mm pe o lungime de 90 m.

Pe traseul conductei de alimentare cu apă potabilă a fost prevazut un cămin de vane (CWSală1) și un hidrant de incendiu subteran DN 80 mm legat din conductă de distribuție nou proiectată De 110 mm. Pe acest traseu există o subtraversare de râu (Sbt.R2), în lungime de 30 ml, ce se va executa prin foraj dirijat cu conductă de polietilenă având diametrul exterior De 110 mm, montată în tub de protecție din polietilenă de înaltă densitate cu diametrul exterior De 200 mm.

Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 4 branșamente.

Durata de implementare respectiv execuție a obiectivului de investiţii este de 40 de luni, din care două luni pentru proiectare faza PT + DTAC, două luni pentru organizarea licitației și 36 de luni pentru execuția lucrărilor.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax