Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețeaua de apă potabilă și canalizare menajeră, extinsă pe mai multe străzi din Alba Iulia. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Rețeaua de apă potabilă și canalizare menajeră urmează să fie extinsă pe mai multe străzi din municipiul Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3,6 milioane de lei. În vederea realizării proiectului, la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a fost depusă recent o solicitare pentru emiterea acordului de mediu. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat luni, 1 august, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere rețea apă potabilă și canalizare menajeră pe străzile Bistra, Șugag, Jidvei, Romanița, Septimiu Albini, Oașa-Valea Argintului, Gilău-Pădurii, Gilău-Tarnița” propus a fi amplasat în municipiul Alba Iulia.

Potrivit memoriului tehnic, în prezent pe străzile Bistra, Șugag, Jidvei și Oașa nu există rețele de apă potabilă și canalizare menajeră. Pe străzile Romanița, Septimiu Albini și Gilău există rețele de apă potabilă, dar nu există rețele de canalizare menajeră.

Zona studiată este în dezvoltare și au fost construite imobile, fapt ce a condus în mod firesc la solicitări de branșare și racordare la rețeaua de apă și canalizare, pentru aceasta fiind necesară extinderea rețelei de apă și canalizare.

Potrivit proiectului, extinderea rețelei de alimenare cu apă și canalizare a străzilor Bistra, Șugag, Jidvei, Romanița, Septimiu Albini, Oașa, Gilău se va realiza prin următoarea schemă generală:

  • sursa de apă: din rețeaua de alimentare cu apă potabilă a municipiului Alba Iulia;
  • conducta de distribuție apă potabilă din polietilenă de înaltă densitate PEHD, De 110 mm pe o lungime de 930 m;
  • branșamentele vor fi executate din conductă de polietilenă de înaltă densitate PEHD, De 25 mm în lungime de 35 m și 23 buc. cămine de branșament carosabile;
  • extinderea rețelei de canalizare din conductă PVC-KGEM Dn 250 mm în lungime de 2.499 m pe care se va amplasa 99 buc. cămine de vizitare;
  • racordurile de canalizare vor fi executate din conductă PVC-KGEM, Dn 160 mm în lungime de 445 m și 89 buc. cămine de racord.

Valoarea estimată a investiției este de 3.603.000 lei, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax