Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rețeaua de apă potabilă va fi extinsă în localitatea Ighiel. Primăria Ighiu a cerut APM emiterea acordului de mediu

Publicat

Rețeaua de apă potabilă urmează să fie extinsă în localitatea Ighiel din comuna Ighiu. Primăria a solicitat recent APM Alba emiterea acordului de mediu, pentru 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere rețea apă potabilă cu branșamente, localitatea Ighiel, comuna Ighiu”, titular comuna Ighiu.

Potrivit memoriului de prezentare, în prezent în localitatea Ighiel există rețea apă potabilă pe străziile: Ighiel 1, Fânațe 1, Fânațe 2, După Garduri, Gorund, Valea Mică și rețea canalizare menajeră pe străzile: Ighiel 1, Ighiel 2, Ighiel 3 . Alimentarea localității Ighiel se face din rețeaua de distribuție apă potabilă a localității Ighiu printr-o conductă de PEHD De 110 mm, Pn 6. Această conductă alimentează stația de pompare a localității și consumatorii de pe strada Ighiel 1 (între imobilele cu nr. 24 și 1A).

Deoarece această conductă este una de aducțiune și există imobile branșate se dorește o relocare a acesteia. Se va proiecta o conductă de aducțiune în paralel cu cea existentă, pe partea opusă a drumului.

Conducta existentă va rămâne cu rol de rețea de distibuție apă potabilă. Alimentarea acesteia se va face prin închiderea inelului cu o conductă de PEHD De 110 mm. Tronson cuprins între imobilul nr. 246 de pe strada Fânațe și imobilul nr. 20 de pe strada Ighiel 1.

Se va extinde și rețeaua de apă de pe strada Ighiul 2 – cu conductă PEHD De 110 mm Pn 6 între imobilele cu nr. 115 și nr. 210.

Aducțiune apă SP

Conducta de aducțiune se va cupla din conducta de distibuție a localității Ighiu în dreptul subtraversării drumului comunal strada Ighiel 1 la intrarea în localitatea Ighiel. Aceasta se va extinde pe o lungime de 370 ml cu conductă de PEHD De 110 mm, Pn6 și se va recupla în conducta existentă pe strada Fănețe 1 ce alimentează stația de pompare a localitații.

  • 370 m – conductă PEHD De 110mm, Pn6;
  • 1 buc. – cămin de apometru (CW1);

Închidere inel apă strada Ighiel 1 – subtraversare vale

Închiderea inelului se va face din conducta existentă pe strada Fănețe 1 (imobil nr. 246) și conducta existentă pe strada Ighiel 1 (imobil nr. 20) astfel:

  • 35 m – conductă PEHD De 110 mm, Pn10;
  • 35 m – conductă PEHD De 110 mm, Pn6;
  • 30 m – conductă PEHD De 200 mm, Pn10 – foraj dirijat subtraversare vale;
  • 1 buc. – cămin reductor (R1);

Extindere rețea apă strada Ighiel 2

Rețeaua existentă de alimentare cu apă potabilă se va extinde cu o conductă de PEHD De 110 mm, Pn10 pe o lungime de 260 m, prin foraj dirijat. Tronsonul va fi situat pe strada
Ighiel 2, cuprins între strada După Garduri și strada Valea Mică.

Pe traseul conductei de alimentare cu apă potabilă a fost prevăzut un hidrant de incendiu subteran DN 80 mm legat din conductă de distribuție nou proiectată De 110 mm. Pentru fiecare imobil s-a prevăzut câte un branșament, constând din conductă PEHD De 25 mm, cu lungimea de 5 m și un cămin de branșament complet echipat, amplasat la limită de proprietate.

  •  260 m – conductă PEHD De 110 mm, Pn10;
  • 45 m – conductă PEHD De 25 mm;
  • 9 buc. – cămine de apometru PE complet echipate;
  • 1 buc. – hidrant subteran de incendiu Dn 80 mm.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax