Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețeaua de apă și canalizare, extinsă pe două străzi din Sebeș și Petrești. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

conducte canalizare lucrari

Rețeaua de alimentare cu apă potabilă și rețeaua de canalizare urmează să fie extinse pe străzile Fagului și Cireșului din Sebeș și Petrești. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat miercuri depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere rețea apă și canalizare – municipiul Sebeș, Petrești, străzile Fagului și Cireșului.

Potrivit memoriului tehnic, în prezent pe străzile Fagului și Cireșului nu există rețea de canalizare, iar pe strada Cireșului nu există nici rețea de alimentare cu apă potabilă. Datorită dezvoltării urbane din ultima perioadă în aceste zone, se propune și dezvoltarea rețelelor de canalizare și alimentare cu apă din zonă, pentru asigurarea unui grad sporit de confort și pentru ridicarea nivelului de trai a locuitorilor din zonă.

Pe strada Fagului se propune extinderea rețelei de canalizare cu conducte PVC K-GEM Dn 250mm pe o lungime de 150 m, până în căminul de canalizare existent. Pe traseul rețelei de canalizare se vor monta 7 cămine de canalizare stradale care vor prelua apele uzate menajere de la căminele de canalizare de racord proiectate pentru toate imobilele de pe stradă.

Pentru realizarea rețelei de canalizare pe strada Cireșului este necesară și extinderea rețelei de canalizare și pe strada Vișinului (rețea prevezute în proiectul nr. 102/2022 – Extindere rețea apă și canalizare – municipiul Sebeș – strada Salcâmului, Platanului, Ulmului și Vișinului).

Extinderea rețelei de canalizare se va face cu conducte PVC K-GEM Dn 250mm, pe o lungime de 440 m din ultimul cămin prevăzut pe strada Vișinului.

Pe traseul rețelei de canalizare se vor monta 15 cămine de canalizare stradale, care vor prelua apele uzate menajere din căminele de canalizare de racord proiectate pentru toate imobilele deservite din zonă.

Extinderea retelei de alimentare cu apă pe strada Cireșului se face din rețeaua de alimentare cu apă existentă pe strada Salane. Aici a fost prevăzut un cămin de vane și o subtraversare de cale ferată cu conducta PEHD De 110mm montată în tub de protecție de OL Dn 150mm, cu lungimea de 10 m.

Pe strada Cireșului se extinde rețeaua de alimentare cu apă cu conductă PEHD De 110mm, pe o lungime de 450 m. Pe traseul rețelei de apă se vor monta hidranți exteriori de incendiu, subterani, Dn 80mm, precum și cămine de branșament pentru toate imobilele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax