Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețeaua de iluminat public din comuna Săsciori va fi modernizată. Peste 500 de corpuri vor fi schimbate cu tehnologie LED

Publicat

Peste 500 de corpuri de iluminat public din comuna Săsciori vor fi înlocuite cu aparate de ultimă generație cu sursă de lumină LED, printr-o investiție de peste 850.000 de lei. 

18 dintre aparatele noi de iluminat vor avea telegestiune în punct luminos, iar restul vor avea autodimare preprogramată (360 buc. de 22 W, 13 buc. de 53 W și 111 buc. de 70 W). 

Primăria Săsciori a lansat marți, 20 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru modernizarea sistemului de iluminat public în comună.

Valoarea totală estimată a investiției este de 863.648,01 lei, fără TVA.

Proiectul urmărește modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile aflate în intravilanul comunei Săsciori, respectiv în localitățile Sebeșel, Săsciori, Căpâlna, Loman și Laz.

În prezent, în zonă există un sistem de iluminat public funcțional, amplasat în vecinătatea căilor de circulație rutiere și pietonale. Prin proiect s-a optat pentru înlocuirea acestora cu aparate de ultimă generație cu sursă de lumină LED, care au un consum mic de energie comparativ cu sursele clasice cu descărcare în gaze.

Sistemul de iluminat public se va moderniza prin demontarea aparatelor de iluminat existente și predarea acestora către proprietar, montarea de aparate de iluminat noi cu sursă cu lumină LED, console și coliere noi, realizate din țeavă și platbandă de oțel zincate, montate pe stâlpii existenți.

Se va implementa, de asemenea, un sistem de telemanagement la nivel de punct luminos pentru aparatele de iluminat de 70 W aferente categoriei de drum principal.

Pentru alimentare se va utiliza rețeaua aeriană existentă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax