Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reţeaua de iluminat public, modernizată pe două străzi din Alba Iulia. Lucrările, realizate în paralel cu cele de distribuţie a energiei, pentru reducerea costurilor

Publicat

Străzile Francesca şi Tudor Vladimirescu, tronsonul între artera Henri Coandă şi podul Ampoi intră în lucrări de extindere, respectiv modernizare a reţelei de iluminat public, în paralel cu operaţiunile la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Măsura este propusă spre aprobare Consiliului Local, pentru reducerea cheltuielilor prin execuţia în paralel a celor două tipuri de lucrări. În total, sunt prevăzute costuri estimate la aproximativ 1,4 milioane lei.

Potrivit documentaţiei prezentate consilierilor, pe strada Francesca din zona Schit nu exista sistem de iluminat public, astfel că serviciul de resort din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei a solicitat concesionarului „Flash Lighting Services” SA proiect pentru realizarea acestuia pe acelaşi traseu cu al reţelei de distribuţie a energiei electrice, finalizată pe această arteră de Electrica, în aprilie.

Proiectul prevede 1.550 metri de reţea, cu 26 sisteme de iluminat (stâlpi şi corpuri de iluminat). Realizarea reţelei de iluminat public în paralel cu cea de distribuţie energie permite reducerea costurilor de execuţie cu 25,5%, de la 172.997,28 lei la 128.925,05 lei.

În ceea ce priveşte strada Tudor Vladimirescu – tronsonul cuprins între străzile Târgului şi Ampoiului, respectiv Henri Coandă (Oborului) şi pod Ampoi – Electrica are în derulare procedura de achiziţie în vederea modernizării reţelei de distribuţie, iar actualul sistem de iluminat va fi demolat. Se are în vedere un proiect cu 90 de stâlpi şi 103 corpuri de iluminat, pe o reţea de cablu de 4.200 ml. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.276.940,92 lei, ce presupune o reducere a cheltuielilor cu aproximativ 30% din valoarea estimată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    marți, 24.06.2014 at 22:50

    Cartierul Partos oare in ce mileniu va intra si el intr-un program de extindere a retelelor existente?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax