Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reţeaua de supermarketuri Billa, cumpărată de Carrefour. Va fi preluat şi magazinul din Sebeş

Publicat

carrefour Francezii de la Carrefour preiau reţeaua de supermarketuri Billa. Achiziţia, care urmează să fie avizată de Consiliul Concurenţei, cuprinde circa 85 de magazine şi afaceri de peste 300 milioane de euro din România.

Tranzacţia a fost începută iniţiată acum mai bine de un an şi a fost încheiată după lungi negocieri, fiind evaluată la aproape 100 milioane de euro. Billa se afla acum în portofoliul nemţilor de la Rewe, care mai deţin în România şi lanţul Penny Market.

Informaţiile privind vânzarea Billa au apărut anul trecut după ce grupul german Rewe, proprietarul lanţului de supermarketuri, a renunţat la operaţiunile din Italia, pe care le-a cumpărat tot grupul francez Carrefour.

Oficialii companiei germane spuneau atunci că vor să îşi concentreze atenţia pe pieţele unde au poziţii de top, ceea ce nu este cazul României, unde Billa a ajuns al doilea cel mai mic jucător după Real, care mai păstrează doar patru magazine după ce alte 20 au fost preluate de Auchan. Pentru achiziţia Billa Carrefour s-a „bătut“ cu belgienii de la Mega Image şi cu un fond de investiţii, însă aceştia din urmă au renunţat pe parcurs.

Reamintim că unul dintre supermarketurile Billa se află la Sebeş, pe strada Decebal nr. 1, deschis anul trecut în martie, în locaţia fostului magazin Ecostar (Minimax Discount).

sursă: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate