Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rețeaua socială „Truth Social”, lansată de Donald Trump, disponibilă în App Store. Aplicația a cedat imediat după lansare

Publicat

foto colaj: Dw.ro/ euronews.ro

Donald Trump a lansat luni o nouă reţea de socializare, „Truth Social”, care va concura cu Twitter sau Facebook, unde fostului preşedinte republican al Statelor Unite i-a fost interzis accesul, dar noua platformă a întâmpinat încă din prima sa zi de funcţionare probleme tehnice generate de numărul mare de cereri, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Truth Social este disponibilă pe App Store de la Apple, însă interesul pentru aplicație este limitat, potrivit CNN. Noua aplicaţie a fost anunţată ca fiind una în care nu există „discriminare politică”, este gratuită şi există numai în limba engleză.

Serviciul, o aplicaţie asemănătoare cu Twitter (TWTR), cunoscută sub numele de Truth Social, este deţinut de Trump Media and Technology Group, compania media pe care Trump a înfiinţat-o după ce a părăsit Casa Albă.

Aplicația a cedat la numai câteva ore de la lansare. Utilizatorii au fost puși în așteptare

Utilizatorii care au descărcat aplicaţia luni dimineaţă au fost întâmpinaţi de un mesaj care îi invita să se înregistreze pentru acest serviciu – dar procesul de înregistrare s-a încheiat cu o listă de aşteptare pentru accesarea platformei care ajunsese deja la peste 150.000 de persoane.

La câteva ore după lansarea „Truth Social” pe serviciul App Store din SUA numeroşi utilizatori, inclusiv jurnalişti ai AFP, s-au plâns că nu o pot accesa, pe ecranele unor smartphone-uri apărând mesajul: „Din cauza cererii masive v-am plasat pe lista de aşteptare. Vă iubim şi pentru noi nu sunteţi doar un număr!”.

Alţi utilizatori, care au precomandat aplicaţia, nu au reuşit finalizarea înscrierii, primind un mesaj de eroare în etapa finală.

Trump încearcă să revină pe rețelele de socializare după ce a fost suspendat de Facebook, Twitter și Youtube

Debutul în magazinul de aplicaţii arată modul în care Trump încearcă să îşi croiască din nou drum pe reţelele de socializare, la un an după ce a fost suspendat de mai multe platforme principale, inclusiv Facebook, Twitter şi YouTube, în urma revoltei din 6 ianuarie de la Capitoliu.

Săptămâna trecută, fiul lui Trump, Donald Jr. a postat pe Twitter ceea ce părea a fi prima postare a fostului preşedinte pe Truth Social.

„Pregătiţi-vă! Preşedintele vostru preferat vă va vedea în curând!”, scria în mesajul fostului preşedinte. Postările de pe platformă sunt denumite „truths – adevăruri”, în timp ce amplificările unei postări sunt cunoscute sub numele de „retruths”.

Devin Nunes, fostul congresman republican care a demisionat pentru a deveni directorul executiv al companiei media a lui Trump, a declarat săptămâna trecută că Truth Social se aşteaptă să fie „complet operaţional” până la sfârşitul lunii martie, când „oricine poate intra pe platformă în Statele Unite în orice moment”.

Aplicaţia lui Trump se alătură unui ecosistem în creştere de produse digitale care se adresează conservatorilor sau care sunt populare printre aceştia. Rumble, Parler, Gettr şi alte servicii au apărut ca alternative la reţelele sociale tradiţionale. Însă unele au întâmpinat dificultăţi de creştere: Parler, de exemplu, a fost eliminat anul trecut din magazinele de aplicaţii ale Apple şi Google, pe fondul acuzaţiilor că manifestanţii din 6 ianuarie au folosit platforma pentru a incita la violenţă.

sursa: mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax