Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețele de alimentare cu apă și de canalizare, în două sate din comuna Galda de Jos. Licitația pentru lucrări a fost lansată

Publicat

Cetățenii din localitățile Galda de Sus și Cetea din comuna Galda de Jos vor beneficia de rețele de alimentare cu apă potabilă și de canalizare menajeră, printr-o investiție de peste 12,3 milioane de lei. 

Primăria Galda de Jos a lansat, pe 10 ianuarie, în SEAP, o licitație pentru realizarea de sisteme de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în localitățile Galda de Sus și Cetea.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 12.374.400,94 de lei, fără TVA

Potrivit documentației, proiectul vizează realizarea unor rețele de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în localitățile Galda de Sus și Cetea.

Canalizare în Galda de Sus și Cetea

Realizarea rețelelor centralizate de canalizare în fiecare din localitățile Galda de Sus și Cetea și transportul apei uzate colectate la sistemul propus prin programul POIM Galda de Jos – Mesentea – Benic, va include:

  • rețele de canalizare în localități
  • colector de transport de la fiecare localitate către sistemul existent

Colectoarele de canalizare vor fi amplasate pe drumurile județene DJ 107R (de la Cetea la Benic) și DJ 107K (de la Galda de Sus la Benic).

În localitatea Galda de Sus, lungimea totală a rețelei de canalizare va fi de 7.028 de metri. Se vor amplasa 164 de cămine, 182 de racorduri gravitaționale și 3 stații de pompare.

În satul Cetea, lungimea totală a rețelei de canalizare va fi de 8.560 m. Se vor amplasa 203 cămine, 312 racorduri gravitaționale și 6 stații de pompare.

Alimentare cu apă în Galda de Sus și Cetea

Realizarea sistemelor de alimentare cu apă a localităților Galda de Sus și Cetea, câte unul distinct pentru fiecare localitate în parte, din sistemul de alimentare cu apă existent Galda de Jos – Mesentea – Benic, recent realizat și încă nepreluat de Apa CTTA SA, va consta din:

  • conducte de aducțiune (transport) pentru localități (de la punctele de cuplare individuale la sistemul existent, respectiv
    • conducta de alimentare cu apă pozată pe drumul județean DJ 107K – la ieșirea din localitatea Benic și până la rezervorul de înmagazinare aferent localității Galda de Sus
    • conducta de alimentare cu apă pozată pe drumul județean DJ 107R – la ieșirea din localitatea Benic și până la rezervorul de înmagazinare aferent localității Cetea),
  • două stații de pompare (câte una pentru fiecare localitate) în vederea asigurării presiunii corespunzătoare pe conductele de transport înspre rezervoare,
  • rezervor de înmagazinare în fiecare localitate
  • rețea de distribuție în fiecare localitate.

În localitatea Galda de Sus, lungimea rețelei de alimentare cu apă va fi de 8.040 m. Se vor executa un număr de 182 de branșamente, 10 cămine de vane și 10 hidranți supraterani.

În localitatea Cetea, lungimea rețelei de alimentare cu apă va fi de 10.053 m. Se vor realiza 312, 24 cămine de vane și 18 hidranți supraterani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tiberiu

    vineri, 12.01.2024 at 09:50

    Este exasperantă situația rețelei de apă și canalizare din Benic, începută de mai mult de 6 ani, și nedată în exploatare. Este un exemplu de reglementare sau gestionare proastă a unei investiții. Dacă nici in anul electoral 2024 nu va fi preluată cred că se va “casa” înainte de PIF.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax