Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețele de gaze naturale în comunele Pianu, Cergău, Daia Română și Berghin. Emiterea de acorduri de mediu, solicitată la APM Alba

Publicat

gaz, aragaz

Proiectele privind realizarea unor rețele de gaz metan în patru comune din județul Alba sunt tot mai aproape să prindă contur. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitărilor de emitere a acordului de mediu pentru proiecte privind înființarea unor sisteme de distribuție a gazelor naturale în comunele Pianu, Cergău, Daia Română și Berghin. 

Comuna Pianu – satele Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari

Soluția tehnică pentru înființarea sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Pianu constă în racordarea la conducta de înaltă presiune Band – Gănești – Botorca – Băcia. Rețeaua de distribuție gaze naturale presiune redusă de la ieșirea din SRMP (stație reglare măsurare) până în comuna Pianu și satele aparținătoare Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari este în lungime totală de 35.392 metri, cu diametre cuprinse între Dn 63 mm și Dn 200 mm.

În cadrul studiului de fezabilitate au fost luate în calcul 1.039 de branșamente de gaze naturale, iar pentru fiecare branșament s-a luat în calcul montarea unui contor inteligent.

Comuna Cergău – satele Cergău Mare, Cergău Mic, Lupu

Soluția tehnică de alimentare cu gaze naturale a comunei Cergău propusă constă dintr-un modul stație de reglare măsurare SRMP și o conductă racord gaze naturale de înaltă presiune din oțel cu un diametru de 168,3 mm până la conducta de transport gaze naturale de înaltă presiune Lunca – Sibiu.

Pentru alimentarea cu gaze naturale a comunei Cergău se va construi de la stația de reglare măsurare predare  (SRMP) un sistem inteligent de distribuție de tip ramificat, în lungime de aproximativ 36.501 metri. În cadrul proiectului sunt propuse 932 de branșamente.

Comuna Daia Română – satul Daia Română

Potrivit memoriului de prezentare, cea mai apropiată rețea de gaze naturale din zonă este conducta de înaltă presiune Band – Gănești – Botorca – Băcia, situată la limita administrativ teritorială a localității. Lungimea traseului propus prin proiect va fi de aproximativ 45.000 metri.

De la stația de reglare măsurare predare (SRMP), conducta va urma traseele drumurilor de acces în sat (în afara carosabilului), pentru alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor.

Comuna Berghin – satele Berghin, Ghirbom, Staja, Henig

Cea mai apropiată rețea de gaze naturale este conducta de înaltă presiune, Band – Gănești – Botorca – Băcia. Potrivit documentației, în functie de soluția de alimentare, traseul conductei va urma traseele drumurilor de acces în comună pentru alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor, pe ambele părți ale drumului.

Lungimea traseului va fi de aproximativ 38.500 metri (38,5 km).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax