Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rețelele de apă și canalizare vor fi extinse la Pianu de Sus printr-o investiție de peste 18,1 milioane de lei. Licitația, lansată

Publicat

conducte canalizare lucrari

Rețelele de apă și canalizare din localitatea Pianu de Sus, comuna Pianu, vor fi extinse printr-o investiție de peste 18,1 milioane de lei. 

Primăria Pianu a lansat joi, 12 decembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția lucrărilor de extindere a rețelelor de apă și canalizare în comună.

Valoarea totală a investiției este estimată la 18.198.119,13 lei, fără TVA.

În prezent în localitatea Pianu de Sus din comuna Pianu există rețea de distribuție apă spre locuitorii situați pe strada Principală și zona Gruiete, apa fiind asigurată din gospodăria de apă Pianu de Sus. Pe strada Macui din localitate, stradă adiacentă străzii Principale, nu există rețea de alimentare cu apă.

În ceea ce privește canalizarea, în localitate Pianu de Sus, pe strada Principală, strada Bisericii, strada După Grădini cât și Nord-Estul localității există rețea de canalizare. Din această rețea existentă apele sunt duse spre stația de epurare aflată în extravilanul localității Pianu de Jos, pe un teren neproductiv aparținând comunei Pianu, pe malul stâng al Văii Pianului.

Pe strada Macui, adiacentă străzii Principale, nu există rețea de canalizare, apele fiind absorbite în sol sau evacuate direct în rigolele de colectare. Această situație conduce la infestarea solului și a pânzei freatice de mică adâncime din zona populată, precum și la degradarea cursurilor de apă de suprafață ce traversează zona în aval.

Rețea de alimentare cu apă

Potrivit proiectului, se propune apei din rețeaua existentă pe strada Principală, din căminul existent, și extindere ei pe toată lungimea străzii Macui.

Caracteristicile noii rețele de alimentare cu apă vor fi următoarele:

 • conductă extindere PEHD De110mm PN6 – 1.285 m
 • conductă branșamente PEHD De25mm PE80 – 49 m
 • subtraversare drum – 1 buc.
 • subtraversări cursuri de apă (torenți) – 2 buc.
 • cămine de vane complet echipate – 2 buc.
 • branșamente – 35 buc.
 • hidranți de incendiu Dn80mm – 3 buc.

Rețea de canalizare apă menajeră

Rețeaua de canalizare menajeră pe strada Macui și zona Gruiete s-a proiectat în sistem divizor. Apele menajere sunt colectate în rețeaua de canalizare și conduse spre colectorul existent pe strada Principală, respectiv către colectorul existent între localitățile Pianu de Sus și Pianu de Jos.

Apele pluviale vor fi colectate în rigolele de la marginea drumului.

Caracteristicile noii rețele de canalizare menajeră vor fi următoarele:

 • conductă de canalizare din PVC-KG Dn200 SN4 – 3.778 m
 • conductă de canalizare din PVC-KG Dn250 SN4 – 1.020 m
 • cămine de canalizare – 147 buc.
 • branșamente canalizare – 169 buc.
 • subtraversări cursuri de apă (torenți) – 3 buc.
 • subtraversări drumuri – 19 buc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax