Actualitate
Rețete de Paște: Cum se prepară pasca, pentru masa tradiţională de sărbători
Una dintre mâncărurile tradiţionale pe masa de Paşte se poate prepara foarte uşor, în 20 de minute şi apoi alte 40, pentru coacere.
Vedeţi mai jos o reţetă după care puteţi pregăti pasca:
Porţii: 4-6.
Dificultate: simplă.
Timp de preparare: 20 minute.
Timp de coacere: 35-40 minute.
Ingrediente
- 750 g brânză dulce
- 5 ouă
- 10 linguri cu zahăr
- 250 g smântână
- 2-3 linguri cu făină
- praf de copt
- 50 g stafide
- 100 g unt + 1 linguriţă
- 3-4 plicuri cu zahăr vanilat
- 1 lămâie
- ½ ciocolată neagră
Mod de preparare
1. Topeşte untul pe foc mic, dar nu-l lăsa să fiarbă. Pune-l deoparte, ca să se răcorească.
2. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până devine o compoziţie spumoasă. Adaugă untul răcorit, brânza de vaci bine scursă şi sfărâmată, smântâna, coaja rasă de lămâie.
3. Adaugă un vârf de cuţit de praf de copt şi făină în ploaie, cu mişcări de sus în jos, până obţii o compoziţie groasă ca smântâna.
4. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Când s-au întărit bine, ca pentru bezea, încorporează-le în compoziţia de brânză.
5. Unge o tavă cu grăsime (ulei, margarină sau unt), tapeteaz-o cu făină şi toarnă compoziţia. Nivelează bine şi dă la cuptorul încins 35-40 de minute.
6. Topeşte la baie de aburi ciocolata, adaugă o linguriţă cu unt şi amestecă bine. Când pasca este gata, stropeşte-o deasupra cu ciocolată topită şi lasă să se răcească bine înainte de a o tăia.
Truc: Dă stafidele prin făină înainte de a le pune în prăjitură. Astfel, nu se vor lăsa la fundul prăjiturii. (femeia.ro)
Vezi și MASA DE PAȘTE: Drob, friptură și ciorbă de miel. Cum poți să gătești cele mai delicioase preparate tradiționale
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Pingback: SÂMBĂTA MARE: Ultima zi din Postul Paştilor. Vezi ce e bine să faci înainte de Învierea Domnului | Alba24