Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REȚINERI într-un dosar de incedieri la comandă, în Alba Iulia. Prejudiciu enorm: șase autoturisme și un imobil, distruse

perchezitii

Publicat

Polițiștii din Alba au reținut patru persoane care sunt bănuite de incendierea a 6 autoturisme și a unui imobil. Din cercetări a rezultat că în perioada august 2019 – februarie 2020, unul dintre reținuți i-ar fi instigat pe ceilalți 3 să provoace incendiile, pentru a se răzbuna pe proprietarii autoturismelor și ai imobilului, nemulțumit fiind de finalitatea unor relațiilor comerciale. Polițiștii au făcut 5 percheziții.

UPDATE: Poliția Alba a transmis, vineri după-amiaza, că au fost arestați preventiv doi dintre cei reținuți, iar ceilalți doi vor fi cercetați sub control judiciar. Potrivit unor surse, cei arestați sunt un tânăr de 35 de ani din Alba Iulia (vizat pentru instigare la distrugere) și un tânăr de 31 de ani din Întregalde.

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 martie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, bănuit de instigare la infracțiunea de distrugere și față de alți 3 bărbați, doi de 30 de ani și unul de 32 de ani, din județele Alba și Cluj, bănuiți de distrugere și complicitate la distrugere prin incendiere.

Din cercetări a rezultat că în perioada august 2019 – februarie 2020, bărbatul de 35 de ani, din Alba Iulia, contra unor sume de bani, i-ar fi determinat pe ceilalți 3 să provoace incendii, pe timp de noapte, la 6 autoturisme parcate în diverse locuri de pe raza municipiului Alba Iulia, toate aparținând unor persoane cu care instigatorul ar fi avut diverse relații de natură comercială.

Totodată, la data de 5 februarie 2020, una dintre persoanele instigate ar fi provocat un incendiu în interiorul unui imobil aflat în construcție, situat pe strada Izvorului din Alba Iulia, fiind distruse elemente ale acoperișului, în valoare de 14.000 de lei.

Prejudiciul total, în cele 7 fapte de distrugere, a fost evaluat la 777.000 de lei.

Pentru obținerea de probe, ieri, 5 martie, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județele Alba și Cluj, la imobile aparținând persoanelor vizate de anchetă.

La activități, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au fost sprijiniți de polițiștii Biroului Ordine Publică, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și de cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al polițiștilor Direcție Operațiuni Speciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate