Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Retro Discotecă la Teiuș: Muzica generației anilor 80-90 și dress code. Cum a pornit ideea și ce își propun organizatorii

Publicat

Un comitet de inițiativă, alături de Primăria Teiuș organizează sâmbătă o Retro Discotecă la care se va putea asculta muzica generațiilor anilor 80-90.

Evenimentul are loc la Casa de Cultură din oraș, iar participanții sunt rugați să se îmbrace în ton cu evenimentul.

Totul a pornit de la o postare în social-media, spune Adriana Mondoc, reprezentanta comitetului de organizare a evenimentului.

”Adela Sigismund a postat: nu știu daca mai sunteți careva care s-a mai gândit la o seară a noastră, generația anilor 80-90. Fiecare a zis câte ceva. Idei, păreri… se vedea dorința! Entuziasmul.

Cu Adela am copilărit! Aceeași generație. Vecine de uliță în cartierul Calea Boilor!

Îmi amintesc că făceam parte amândouă din echipa de handbal a școlii. Acum, Adela locuiește în Spania. Acolo e familia, casa. Șoferiță de TIR. Dar, nu uită de unde a plecat!

Am început să vorbim. În minte mi se conturau deja ideile. Apoi un telefon. Și încă unul. Am făcut un grup pe facebook. Afișul. Data.

După o săptămână, totul era stabilit. Bătut în cuie. Toți eram deja teleportați, din toate punctele de vedere, în acea perioadă.

Primaria Teiuș ne susține. Suntem parteneri la acest eveniment care, va deveni parte din Zilele Orașului Teiuș, începând de anul viitor.

Retro Discoteca Nostalgia Teiuș este o seară de discotecă, cu dress cod ținuta anilor ‘80 – ‘90.

Va fi premiată cea mai mișto ținută retro, cel mai bun dansator și teiușeanul care străbate cei mai mulți kilometri ca să ajungă la disco.

Și nu numai. August este luna în care cei plecați se reîntorc acasă.

Va fi nelipsitul Caiet de Amintiri, în care să ne semnăm și să creăm amintiri pentru ediția de anul viitor.

Va fi o urnă pentru donații. Simbolic. Pentru că generația noastră încheie un mod de viață. Și încercăm să creăm o continuitate între ce am luat de la părinții noștri și ce dăm mai departe.

Și spun asta pentru că din banii strânși vom face un cadou Căminului pentru Persoane Vârstnice Teiuș .

În rest, distracție, seară magică, care să ne facă să ne amintim de anii tinereţii, de primele casete de muzică, de clasicul casetofon, de primele iubiri, de petrecerile ţinute acasă, de viaţa de adolescent, de…

Se poate. Și e nevoie de atât de puțin…” a explicat Adriana Mondoc.

”Ideea de a realiza o întâlnire sub egida unei denumiri pe măsură ,,Nostalgia 2023″, pornită din inițiativa unor oameni reprezentând o generație care a realizat ceva în viață, care privește spre trecut cu nostalgie, iar spre viitor cu încredere, nu poate decât să ne bucure și să ne mobilizeze pe noi, primăria orașului, să realizăm în comun un eveniment care credem că este unul memorabil pentru noi, teiușenii!

Nu se poate face nimic fără colaborare și dialog, iar în acest caz am avut parte de oameni deosebiți, constituiți într-un serios grup de inițiativă, cărora eu personal le mulțumesc și îi asigur de respectul și colaborarea mea necondiționată!

Aici la Teius, ne străduim să ducem orașul acolo unde îi este locul, din toate punctele de vedere, iar concetățenii, de aici sau din altă parte, sunt singurii care pot să spună dacă ne facem datoria! Haideti să pornim la drum, să realizăm împreună aceasta primă ediție a reîntâlnirii noastre și să facem împreună planuri pentru viitor!

Este cazul ca și de această dată să punem la muncă sloganul ,,Teiușul primul”, care este pe zi ce trece o realitate omniprezentă în viața orașului nostru, iar această reîntâlnire să facă parte, așa cum ne place si este firesc, prin mii de fire invizibile – cuvintele aparent simple, din această realitate!

Dragii mei teiușeni, casa noastră, Teiușul, vă așteaptă cu ușa larg deschisă, încărcat de pe acum de bucuria revederii”  a transmis Mirel Vasile Hălălai, primarul orasului Teiuș.

Evenimentul se va transmite live și pentru teiușenii care nu au reușit să vină acasă.

Zece melodii cunoscute ale anilor 80

Câteva dintre cele mai cunoscute melodii pop ale anilor ’80, care au avut un impact semnificativ asupra culturii și muzicii:

  1. „Billie Jean” – Michael Jackson: Unul dintre cele mai mari hituri ale lui Michael Jackson, „Billie Jean” a definit sunetul și stilul anilor ’80.
  2. „Like a Virgin” – Madonna: Această melodie a adus lui Madonna faima internațională și a devenit unul dintre cele mai iconice hituri ale deceniului.
  3. „Thriller” – Michael Jackson: Titlul piesei este la fel cu numele albumului, care a devenit cel mai bine vândut album din toate timpurile. Videoclipul a devenit un adevărat fenomen cultural.
  4. „Take on Me” – a-ha: Cunoscută pentru videoclipul său animat unic, această melodie a a-ha a fost un hit internațional.
  5. „Every Breath You Take” – The Police: Această melodie a devenit unul dintre cele mai recunoscute hituri ale formației The Police.
  6. „Wake Me Up Before You Go-Go” – Wham!: Un hit energic al duo-ului britanic Wham!, care a captat spiritul și stilul anilor ’80.
  7. „Sweet Child o’ Mine” – Guns N’ Roses: O combinație între rock și pop, această melodie a devenit unul dintre cele mai cunoscute cântece ale trupei.
  8. „Like a Prayer” – Madonna: Alt hit notabil al lui Madonna, această melodie a atras atenția pentru videoclipul controversat și sunetul inovator.
  9. „I Want to Dance with Somebody (Who Loves Me)” – Whitney Houston: Această melodie a lui Whitney Houston a devenit un imn al dansului și distracției din anii ’80.
  10. „Livin’ on a Prayer” – Bon Jovi: O melodie rock-pop extrem de populară care a rămas un hit recunoscut și astăzi.

Foto:Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax