Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Retrospectivă 2011: Accidentele rutiere care au șocat și îndurerat locuitorii județului Alba

Publicat

Peste 100 de accidente rutiere, 31 de persoane decedate, 99 de persoane rănite grav şi 40 de răniţi uşor. Aşa arată bilanţul efectuat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba privind numărul accidentelor rutiere produse pe raza judeţului Alba, doar în primele 9 luni ale anului 2011. Numărul oamenilor care şi-au pierdut viaţa la volan sau pe şoselele din judeţ rămâne în continuare la cote ridicate, iar, în ciuda acţiunilor întreprinse de oamenii legii, zilnic, alte accidente grave se produc pe carosabil.

La final de 2011, vă reamintim cazurile care au şocat opinia publică şi în urma cărora zeci de persoane au decedat:

În 21 martie 2011, Dragoş Moisin şi Alexandru Pinter, în vârstă de 20 de ani, din Alba Iulia au murit într-un teribil accident de motocicletă ce a avut loc pe raza localităţii Lancrăm. Cei doi se aflau pe motoclicletă în momentul în care şoferul unui autoturism marca Opel a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu aceştia. Şoferul responsabil de moartea tinerilor este cetăţeanul italian Franco Guerini. Acesta a fost trimis în judecată, dar vieţile celor doi nu vor mai putea fi aduse înapoi prin vreo sentinţă judecătorească.

În 8 iunie 2011, o femeie de 70 de ani şi-a pierdut viaţa în urma unui accident ce a avut loc în Galda de Jos. Şoferul unui autoturism Dacia a pierdut controlul volanului, iar maşina a lovit şi avariat şi o ţeavă de gaz din zonă. Femeia de 70 de ani a murit după ce a fost prinsă între autovehicul, un zid şi ţeava de gaz. Aceasta se afla pe trotuar la momentul în care a fost acroşată de maşină. ISU Alba a intervenit cu o autospecială de descarcerare pentru scoaterea victimei dintre fiarele care au prins-o ca într-o menghină. Acesta este doar unul dintre exemplele de neatenţie la volan care, de cele mai multe ori, ne poate costa viaţa.

În 21 iunie, trei persoane şi-au pierdut viaţa de DN7 în urma unui teribil accident de circulaţie ce a avut loc la limita dintre judeţul Alba şi Hunedoara, între un autoturism şi un autotren. Victimele, un bărbat de 58 de ani, o femeie de 66 de ani şi o altă persoană de 73 de ani, domiciliaţi în Cluj au fost încarcerate, iar la faţa locului a fost necesară intervenţia ISU. Potrivit IPJ Alba, şoferul autoturismului marca Alfa Romeo, bărbatul de 58 de ani, a adormit la volan, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autotren aparţinând unei societăţi din Ungaria. În urma impactului, toţi trei pasageri din maşină au decedat.

Drumul Naţional 7 a devenit o adevărată „zonă neagră” pentru conducătorii auto. Alte 5 persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident, în zona respectivă. Oamenii legii au demarat un plan de acţiuni pentru reducerea riscului rutier pe DN7 şi DN1.

În 4 iulie 2011, un bărbat de 56 de ani, din Teiuş, care circula pe bicicletă a murit, după ce nu a acordat prioritate unui autocar şi a intrat în coliziune cu acesta. Accidentul s-a petrecut în apropiere de Teiuş, pe DN1, iar şoferul autocarului firmei „Mariani” din Sibiu nu a mai reuşit să-l ocolească pe biciclistul care i-a ieşit în faţă, chiar dacă a intrat pe contrasens, în încercarea disperată de a evita tragedia. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Alba, însă medicii nu au mai reuşit să-l salveze.

Un accident similar s-a produs pe data de 16 iulie, când un copil de 10 ani a ieşit pe bicicletă, din curtea unui imobil, la intrare în Aiud dinspre Alba Iulia, pe DN1, direct sub roţile unui TIR. Şoferul TIR-ului care circula regulamentar pe DN1, un bărbat de 33 de ani din judeţul Cluj, nu a putut evita accidentul pentru că, din primele cercetări, copilul a ieşit dintr-o curte, fără să se asigure şi a intrat sub camionul de mare tonaj. Evenimentul rutier s-a petrecut în zona pepinierei de la intrarea în Aiud, pe str. Tudor Vladimirescu. În urma accidentului, minorul a fost rănit grav (comă grad IV), fiind transportat la Unitatea Primire Urgenţe Cluj – Secţia Neurochirurgie. Ulterior, copilul a murit.

În 14 august 2011, un angajat al Primăriei Alba Iulia a decedat într-un grav accident de circulaţie, pe raza localităţii Stejeriş, judeţul Cluj. Bărbatul – funcţionar în cadrul instituţiei, la Serviciul Urbanism – se întorcea acasă împreună cu soţia şi fiica. Din nefericire, acest drum i-a fost fatal.

Din cercetările efectuate de poliţiştii din Cluj, se pare că şoferul unui autoturism marca Renault a intrat cu viteză prea mare într-o curbă la stânga, situată în apropiere de Turda, pe DN1, a făcut o manevră bruscă pe carosabilul umed, iar maşina a intrat în derapaj. Şoferul Daciei Logan cu numere de înmatriculare AB 54 EMA era Mircea Paul Brânzan, consilier în cadrul Primăriei Alba Iulia, Serviciul Urbanism. Acesta se deplasa cu maşina din sens opus, în direcţia Turda – Alba Iulia, iar, potrivit poliţiştilor, a încetinit la momentul în care a văzut că autoturismul Renault derapa, însă a fost prea târziu. Impactul a fost frontal. Alături de acesta, în maşină se mai aflau soţia şi fiica. Acestea au fost transportate de urgenţă la spital, dar starea lor era gravă. Bărbatul nu a supravieţuit.

Accidentul a avut loc pe raza localităţii Stejeriş, comuna Moldoveneşti, pe DN1, care face legătura între Turda şi Alba Iulia. În urma acestuia, cinci persoane şi-au pierdut viaţa – patru din Renault şi şoferul Daciei Logan -, iar alte trei au fost rănite. Potrivit politiştilor, acesta a fost unul dintre cele mai grave accidente rutiere care au avut loc în ultimii ani în judeţul Cluj. În Dacia Logan se mai afla o tânără de 17 ani, prietenă cu fiica şoferului. Fata a fost transportată de urgenţă la spitalul din Cluj, unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral acut şi posibilă fractură de bază de craniu. Potrivit poliţiştilor, în locul unde a avut loc accidentul, respectiv la kilometrul 437, pe DN1, au mai fost înregistrate şi alte evenimente rutiere cu urmări grave. În zonă este ridicată o cruce, în numele persoanelor decedate în decursul timpului, din cauza accidentelor.

În 17 august 2011, Cătălina Voina, o tânără de 24 de ani din Alba Iulia şi bunica acesteia în vârstă de 70 de ani şi-au pierdut viaţa într-un accident ce a avut loc pe DN1, între localităţile Teiuş şi Aiud. Tânăra se afla la volanul unui autoturism Volkwagen Golf, iar, din cauză că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, într-o curbă, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism Skoda, înmatriculat în Bucureşti, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma impactului, cele două femei au decedat pe loc.

Persoane din anturajul tinerei au precizat că aceasta urma să se căsătorească anul viitor. Femeia care se afla cu ea în maşină era bunica fetei, pe care o aducea de la spital. Tânăra ar fi trebuit să ajungă apoi la Cluj, unde ar fi urmat să susţină un examen. Aceasta era studentă la Facultatea de Arhitectură.

În 18 septembrie 2011, un băiat de 12 ani a murit în urma unui accident de circulaţie, ce a avut loc pe DJ 107F, la intrare în localitatea Jidvei. Băiatul se întorcea împreună cu părinţii şi fratele său de la o nuntă, dar, din cauza oboselii, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un cap de pod. Din nefericire, impactul i-a produs băiatului răni cauzatoare de moarte. Conducătorul auto a suferit leziuni corporale grave la nivelul toracelui, fiind transportat la Spitalul Judeţean Cluj pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

În 15 noiembrie 2011, un tânăr de 21 de ani din Alba Iulia, Sorin Purice a murit după ce s-a izbit cu maşina de un cap de pod şi a căzut în râu. Accidentul s-a produs pe DN74A, în localitatea Şard. Din cercetările efectuate la faţa locului a rezultat faptul că tânărul în timp ce se deplasa cu un autoturism, pe ruta Alba Iulia – Zlatna, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum iar când a ajuns într-o curbă spre stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare a autoturismului, care s-a izbit de un parapet din beton, situat în partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare, apoi de balustrada podului peste râul Ampoi, după care a plonjat pe malul râului şi s-a răsturnat în apă, pe cupeu. Şoferul nu purta centură de siguranţă.

Acesta a fost transportat de urgenţă la spital dar nu a mai putut fi salvat. Sorin Purice avea permis de conducere doar din vara acestui an, iar în momentul accidentului se deplasa să îşi viziteze logodnica. Sorin avea 21 de ani şi era născut în 30 martie 1990.

În 5 decembrie 2011, Delia Trifu, o tânără de 26 de ani din Sebeş şi-a pierdut viaţa într-un accident produs pe raza judeţului Sibiu, pe DN1, în dreptul localităţii Aciliu. Acesta se deplasa cu viteză, iar din cauza carosabilului umed, într-o curbă a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un TIR. Delia se afla la volanul unei Dacia Logan. Autoturismul ar fi intrat în derapaj şi, după ce s-a învârtit de câteva ori pe şosea, a intrat cu partea stângă faţă, în TIR.

În 21 decembrie 2011, Patronul restaurantului „Pizza Caffe Retro” din Cugir şi-a pierdut viaţa într-un grav accident petrecut pe DN7, pe raza localităţii arădene Pecica. Ioan Dobran avea 38 de ani şi, împreună cu soţia, mama şi cei doi copii, se întorcea din străinătate. Din nefericire, un moment de neatenţie i-a fost fatal.

Ioan Dobran se afla la volanul autoturismului marca Audi A6 şi a intrat în coliziune cu un TIR ce transporta lemne. Potrivit şoferului TIR-ului, de naţionalitate maghiară, autoturismul a intrat în depăşirea unui biciclist, dar în urma acestei manevre a acroşat autotrenul care circula din sens opus. Din primele informaţii, nu ar fi apreciat bine distanţa şi ar fi circulat cu viteză. În urma impactului, Ioan Dobran a decedat, iar soţia, mama şi cei doi copii, un băiat de 12 ani şi o fată de 8 ani au fost răniţi. La faţa locului au intervenit echipajele de descarcerare, care au scos trupul bărbatului dintre fiarele contorsionate ale maşinii. Familia acestuia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Arad.

Potrivit medicilor de la spitalul din Arad, băiatul de 12 ani a suferit multiple traumatisme, între care şi un traumatism toraco-abdominal. Mama băiatului a fost diagnosticată cu fractură la coloană, Fata de 8 ani şi cealaltă femeie, pasageră în autoturism au suferit răni mai puţin grave.

În 27 decembrie 2011, trei fraţi au decedat într-un teribil accident produs pe raza localităţii Mirăslău. Timotei Horincaş, Samoilă Horincaş şi Gabriela Horincaş se aflau în autoturismu marca Opel în momentul în care s-au angajat în depăşirea unui TIR, au derapat şi s-au izbit de un autocar încărcat cu pasageri. În urma impactului, toţi trei şi-au pierdut viaţa. Şoferul avea vârsta de 26 de ani şi se afla în maşină împreună cu fratele în vârstă de 17 ani şi sora de 24 de ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. jorjh

    vineri, 30.12.2011 at 02:29

    pentru 2012 vreau sa am si eu un accident serios ca sa imi vad masina pe alba 24, decat an nou fericit!

  2. myss

    vineri, 30.12.2011 at 21:22

    Tu chiar nu esti normal…Nu stii ce iti doresti????Mai bine ti_ai dori Sanatate decat sa ai accident,Cu siguranta nu o sa iti vezi masina pe alba 24 dupa accident……..

  3. Lorant

    luni, 02.01.2012 at 18:37

    @jorjh in cazu’ tau :))) incercarea moarte are :))))))))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax