Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Retrospectiva 2015 şi planuri pentru anul viitor ale grupului de teatru Skepsis. Trupa a reprezentat Alba Iulia la mai multe festivaluri

Publicat

skepsis3 În anul 2015 trupa de teatru Skepsis a pus în scenă mai multe spectacole de teatru medieval – farsă medievală şi Comedia dell Arte – şi a reprezentat Alba Iulia peste hotare la alte câteva festivaluri internaţionale. În decembrie, grupul a reprezentat Alba Iulia, la Festivalul Internaţional de Teatru “Zilele TeatruluI Ludic”, iniţiat de regizorul Aurel Luca. Grupul are planuri şi pentru anul viitor.

Trupa de teatru Skepsis a fost selectată să participe la ediţia din acest an cu spectacolul Osândirea lui Prometeu, un spectacol original bazat pe dramatizarea nuvelei cu acelaşi titlu, după K.Capek. Prestaţia grupului a fost apreciată de către publicul prezent, fiind răsplătită cu aplauze binemeritate şi o diplomă de Excelenţă.

În anul 2015, grupul a participat la Festivalul Internaţional de Teatru Vreme (Vratsa, Bulgaria); Festivalul Internaţional de Teatru şi Artă pentru Tineri Artsy-Fartsy (Hlinsko, Cehia); Festivalul Internaţional de Teatru Popular şi Artă Joyfest (Kiev, Ucraina). Spectacolele au fost selectate şi urmărite de jurii formate din profesionişti (actori, regizori şi critici de teatru) care au conferit trupei o distincţie (Vratsa) şi un premiu de originalitate (Kiev) şi oferit apoi un feedback legat de prestaţiile trupei:

skepsis 2 “Grupul Skepsis din Alba Iulia, România, a reuşit să încânte publicul prezent la Festivalul Internaţional de Teatru popular şi Artă Joyfest cu o prestaţie excelentă. Genul Comedia dell Arte are în mod sigur priză în Ucraina. Teatrul Skepsis practică cu multă iscusinşă acest gen, fiind un exemplu pentru teatrele din Ucraina. Jocul scenic a fost atât de bun încât spectacolul a fost pe deplin înţeles chiar şi publicului care nu cunoştea limba engleză. Actorii trupei Skepsis au fost recompensaţi cu o furtună de aplauze binemeritate în speranţa unei noi întâlniri anul viitor”, a spus Inna Goncharova, regizor la Teatrul Masca Veselă din Kiev.

“Festivalul Internaţional de Teatru VREME este unul dintre festivalurile cu o lungă tradiţie, fiind organizat în Vratsa, Bulgaria. În luna iunie 2015, festivalul a găzduit mai multe spectacole dintre care unele de un înalt nivel artistic. Grupurile participante au provenit din mai multe şări din Europa, dar şi din Egipt şi India. Publicul, participanţii şi organizatorii au avut şansa de a urmări diverse stiluri de teatru, viziuni regizorale diferite, dar mai ales de a aprecia entuziasmul şi mai ales inventivitatea de care au dat dovadă unele reprezentaţii. Grupul Skepsis, din Alba Iulia, România, a fost prezent pentru prima oară, dar sigur nu şi pentru ultima, la festivalul VREME.

skepsis 1 Spectacolul Tatăl-Fantomă, în genul Comedia dell Arte, a fost captivant, foarte bine jucat şi menţinut într-un tempo şi un ritm perfect. Costumele au fost specifice personajelor şi ceea ce este cel mai important, spectacolul a fost fidel pe deplin genului. S-a acordat atenţie şi duratei, spectacolul fiind exact atât cât trebuie să fie, nici prea scurt, nici prea lung. Nu este deloc uşor să pui în scenă în mod correct şi cu succes un spectacol în genul Comedia dell Arte, iar grupul Skepsis a reuşit asta pe deplin”- Joke Elbers (Olanda, Critic festival VREME).

Anul viitor, 2016, Grupul Skepsis va continua să fie un ambasador cultural-artistic al Municipiului Alba Iulia peste hotare şi deasemenea va continua să anime viaţa culturală a oraşului prin două proiecte majore: Stagiunea cu Skepsis 2016 (prin care vor fi prezentate publicului 15 spectacole de teatru şi divertisment) şi Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, ediţia III (eveniment care va reuni la Alba Iulia mai multe grupuri din ţară şi străinătate care vor oferi un program concentrat de spectacole atractive publicului).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax