Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Retrospectiva anului 2011, în sportul din județul Alba


Publicat

Anul 2011 s-a dovedit a fi unul încărcat din toate punctele de vedere, toate cluburile au muncit, s-au străduit să-și treacă rezultate notabile în cont. Alba24.ro vă prezintă retrospectiva anului 2011, în ceea ce privește sportul din județul nostru, rezultatele importante obținute de cluburi, performanţele reușite de sportivi, dar și alte fapte notabile.

Anul 2011 a debutat cu bine pentru portarul albaiulian Mihai Mincă. Acesta a semnat un contract pe cinci sezoane cu CFR Cluj, la care a ajuns să apere puțin, preferați fiind Nuno Claro sau din nou sezon competițional portughezul Beto.

Un alt eveniment important din 2011, a fost revenirea pe pistă a Anei Maria Groza. Aceasta a decis, la finele lui 2009, ca anul 2010 să fie un an de relaxare și de pauză totală. Apo atleta a revenit, pentru că „microbul” rămas adânc în sângele sportivei a determinat-o să reînceapă pregătirile și să spere la o nouă participare la Jocurile Olimpice.

Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia susținut primul examen din istoria acestei facultăți în 2011, iar sportivii s-au dovedit a fi dornici și deschiși în ceea ce privește înscrierile și prezența la cursurile acestei facultăți.

Înainte de returul sezonului competițional 2010-2011, Adorian Himcinschi a fost înlocuit de Marian Pană la cârma echipei Unirea Alba Iulia. Mariajul dintre cele două părți nu a durat mult, întrucât Pană a intrat într-o altă horă a Unirii și a ales să antreneze Unirea Urziceni în dauna celei din Alba Iulia. Acesta a fost urmat pe bancă de cuplul Himcinschi-Rotaru, pentru ca mai apoi la Alba Iulia să sosească Gabi Stan.

Și suporterii au avut motive de bucurie; special pentru aceștia a fost înființată ”Liga Suporterilor”, proiect despre care nu s-a mai auzit de multă vreme, iar acest lucru s-a datorat faptului ca a fost realizat din diverse interese, probabil politice și nu sportive.

Mihai Scheau de la Daia Română a ajuns să schimbe maidanul din Daia cu gazonul de pe ”Dan Păltinișanu”. Fotbalistul descoperit de Paul Ciuca a fost cedat la grupării „alb-violete” fără prea multe pretenții financiare și asta deoarece antrenorul Ciuca nu a dorit să umbrească viitorul fotbalistului Mihai Scheau.

La handbal, autoritățile din Sebeș primeau vești bune: gruparea CSM Cetate Deva a decis să mute echipa la Sebeş, iar în vară urma să aibă loc o fuziune între CSM Sebeș și CSM Cetate Deva, însă aceasta nu a avut loc. Tot de handbal este legat și unul dintre cele mai importante evenimente sportive din acest an, ce a avut loc pe aria județului Alba. Este vorba de meciul de handbal CSM Cetate Deva – Oltchim Râmnicu Vâlcea, partidă încheiată cu scorul 20-33.

Pe 30 aprilie 2011, a avut loc cea de-a VII-a ediție a competiției  ”Alba Golf Challenge”, găzduită de terenul de golf de la Pianu de Jos. Competiția a fost adjudecată de Laurențiu Coman, acesta reușind astfel să câștige pentru a treia oară consecutiv acest trofeu.

Fetele de la atletism nu s-au lăsat pe tânjeală în 2011. Alina Boholțan a fost selecționată în lotul național de alergare montană, competiție la care țara noastră a reușit să cucerească medalia de aur, pe echipe.

Straja a găzduit în acest an etapa a  VII-a, din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă ”Dunlop” 2011. La eveniment a concurat în premieră și prezentatoarea de la ProTV a emisiunii ”Promotor”, Roxana Ciuhulescu. Iubitorii de ”motoare încinse” au avut, timp de două zile, deosebita plăcere de a asista la această competiție dedicată automobiliștilor.

La începutul verii, Unirea Alba Iulia a reușit probabil cel mai important moment din 2011, mai exact trupa pregătită de Gabriel Rotaru a reușit să evite retrogradarea, în eșalonul terț, evitând astfel cea de-a doua retrogradare consecutivă, dat fiind faptul că albaiulienii tocmai retrogradaseră din prima divizie.

Tenismanul Bogdan Borza a reușit să-și arate încă odată clasa în luna mai, când s-a impus în Cehia, la turneul ”Bohemia Cafex Cup”.  Acesta și-a învins adversarii și a demonstrat încă odată forma în care s-a aflat pe tot parcursul anului.

În luna iunie, la FC Unirea Alba Iulia demisiile s-au ținut lanț. Mai întâi, președintele executiv Nicolae Lupu a demisionat din funcție, fiind urmat de Eutin Bojin, managerul sportiv al clubului. Dacă  Lupu nu era la prima abatere, ”Efi” Bojin a  renunțat la funcție din motive simple: ”lipsa de profesionalism” a unora de la Alba Iulia, așa comenta la momentul respectiv Bojin. Tot în luna iunie au fost puși pe liber și antrenorii Adorian Himcinschi și Adrian Bicheși.

Performanța Alba Iulia a reușit contraperformanța de a nu promova în Liga a III-a, fiind învinsă pentru al doilea an consecutiv la barajul de accedere în  Liga a III-a. De data aceasta, campioana județului Alba a întâlnit CS Vladimirescu, reprezentanta județului Arad. Trupa pregătită de Sorin Mărginean a pierdut disputa cu 2-0, la capătul unui joc în care albaiulienii au evoluat cu un jucător pe postul de libero, poziție folosită foarte rar sau deloc în zilele noastre.

Transferul lui Himcinschi junior la Empoli a ținut prima pagină a cotidianelor de sport. Chiar dacă a evoluat destul de puțin pentru Unirea Alba Iulia, ”Pantera” Fabian Himcinschi a  fost cedat la Empoli pentru 105.000 de euro plus TVA.

Echipa de baschet feminin și-a înființat în acest an echipa secundă, formație pentru care evoluează junioarele provenite de la Liceul cu Profil Sportiv din Alba Iulia și rezervele primei echipe. Această formație a fost încropită cu gândul de a oferi șansa echipierelor de la CS Universitatea să acumuleze experiență, în vreme ce junioarele au șansă să crească în valoare alături de componentele prim-divizionarei CS Universitatea. Echipa este pregătită de Nicușor Marcu și a încheiat turul fără înfrângere, pe locul I.

Echipa de baschet feminin, CS Universitatea a intrat în rândul echipelor de top din România. Echipa și-a luat manager sportiv în vara acestui an, pe Petru Eleș, a transferat jucătoare pe bandă rulantă și au adus și un antrenor nou, înlocuindu-l pe George Lăncrănjan cu Tomas Bilek.

Copiii din Roșia Montană au avut o șansă la care mulți amatori de sport încă visează. Tinerii au  avut onoarea de a învăța baschet de la  Ghiță Mureșan. ”Uriașul” meu a jucat și el alături de micuții sportivi, acțiunea organizată de membrii RMGC dovedindu-se a fi un real succes.

După doar un sezon de existență, CS Universitatea ”Soleil” Alba Iulia a devenit CS Volei Alba-Blaj. Echipa a fost mutată la Blaj, oraș cu tradiție în ceea ce privește acest sport și este finanțată substanțial de Consiliul Județean Alba.

Cu o săptămână înainte de startul ediției de campionat a ligii secunde, sezonul 2011-2012, antrenorul Gabriel Rotaru a fost înlocuit cu Stelian Gherman. Lui ”Roti” i-a fost fatal eșecul din partida amicală cu Arieșul Turda de pe propriul teren. După un lung timp petrecut la Unirea, Gabriel Rotaru nu a fost păstrat în club în nici o funcție, rănind astfel sentimentele pe care antrenorul-jucător le avea față de FC Unirea Alba Iulia.

Unirea Alba Iulia a primit o altă lovitură grea din partea unui junior. Cotat ca fiind unul dintre portarii de viitor ai României, Vlad Ignat a ”dezertat” de la Alba Iulia cu destinația Valladolid, loc în care a semnat un contract cu formația Real. Puștiul a reușit să dea astfel o palmă oficialilor albaiulieni, care nu au avut în tocmai un comportament adecvat față de juniorul albaiulian.

Înființată în 2009, Europa Alba Iulia a început să apară pe harta fotbalului românesc. Acest lucru a fost posibil grație parcursului excelent al echipei pregătite de Mihai Manea. ”Europenii” au fost eliminați de Arieșul Turda, la primul meci ca antrenor al lui Fane Fogoroși pe banca echipei din Alba Iulia.

După mai multe încercări eșuate de a-l transfera pe Nicușor Stanciu, fotbalistul a fost în cele din urmă cumpărat de gruparea patronată de Adrian Porumboiu, FC Vaslui.  Vânzarea celui mai bun fotbalist din lotul lui Gherman a adus în conturile clubului albaiulian 200.000 de euro, bani vitali pentru ”alb-negri” la momentul respectiv.

Atleta Roxana Duță a reușit în luna septembrie să cucerească titlul de vicecampioană națională la semimaratonul Aradului. Aceasta a alergat 21 de kilometri și a izbutit să ocupe treapta secundă a podiumului, fapt ce i-a adus sportivei medalia de argint.

Antrenorul emerit Nicolae Paștiu continuă să surprindă prin talentele pe care le descoperă în box. În acest an, pugilistul Ion Pleș a reușit să obțină la Călărași medalia de argint la categoria cadeți. După o lungă așteptare, dorința antrenorului Nicolae Paștiu s-a îndeplinit și Box Club ”Nicolae Linca” a fost cooptat ca secție de box în cadrul Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, astfel că antrenorul pugiliștilor nu va mai fi nevoit să facă performanță cu burta goală.

O altă schimbare care a avut loc la echipa de fotbal Unirea Alba Iulia a fost demisia lui Ioan Didă. Chiar dacă acesta a spus că ruptura dintre el și clubul albaiulian a avut loc din motive personale, surse apropiate susțin că o discuție între el și Bumbac ar fi dus la demisia fostului președinte executiv. În locul acestuia a fost numit în funcție Mihai Dăscălescu.

Memorialul de box ”Nicolae Linca” a ajuns la a doua ediție; competiția a fost dominată de sportivii pregătiți de Nicolae Paștiu, pugiliști din cadrul CS Unirea. Evenimentul s-a dovedit a fi un real succes, iar dovadă elocventă a acestui fapt a fost numărul mare de spectatori care au asistat la luptele din ring.

„Roșia Montană Gold Corpoation” s-a implicat încă odată în județul nostru și a adus la Alba Iulia finala Cupei României la Rugby, partidă disputată între Rugby Club Timișoara și CSM Știința Baia Mare. Partida a fost adjudecată de timișoreni, iar la meci au asistat aproximativ 4.500 de spectatori.

Mihai Beldie Junior a făcut o mare surpriză iubitorilor de automobilism din județul nostru. Acesta a reușit să cucerească titlul de vicecampion național la ”viteză în coastă”, în cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2011. Sportivul s-a declarat încântat de reușită și speră ca la anul să obțină titlul de campion.

Seria evenimentelor sportive din județul nostru s-a încheiat cu Gala Sportului Județean Alba, ce a cuprins decernarea premiilor pentru cei mai buni sportivi din anul 2011. Astfel că titlul de cel mai bun sportiv al județului a fost cucerit de tenismanul cugirean Bogdan Borza. Acesta a fost triplu campion european și de patru ori campion național la  tenis la categoria lui de vârstă.

Mai trebuie amintite și pozițiile pe care au încheiat echipele din județul nostru, care evoluează în competiții interjudețene.

FC Unirea Alba Iulia a încheiat turul de campionat pe locul șase, cu 22 de puncte acumulate în 15 etape. Unirea a izbutit să adune 13 puncte pe propriul teren și nouă puncte în deplasare, având următorul golaveraj: 15 goluri marcate și 10 primite.  Echipa se află la 12 puncte de un loc promovabil și la șase lungimi de pozițiile retrogradabile.

CS Volei Alba-Blaj a încheiat anul acesta pe locul 1, cu 29 de puncte acumulate și mai are de disputat încă două partide, urmând ca apoi să se dea lupta pentru marea promovare. Blăjencele au câștigat 9 partide cu 3-0 și una cu 3-1.

CS Universitatea ”1 Decembrie” Alba Iulia: Formația antrenată de Tomas Bilek a încheiat turul de campionat pe locul secund cu 27 de puncte, acumulând 12 victorii și trei înfrângeri.

HC Alba-Sebeș: Echipa de handbal reprezintă o dezamăgire după prima parte a campionatului. Trupa din Sebeș a izbutit să obțină patru succese, două remize și patru înfrângeri, situându-se pe locul 9 din 12 posibile.

CS Zlatna: Gruparea din Liga a III-a a reușit contraperformanța de a acumula doar 9 puncte în 15 partide și se află pe penultimul loc. Golaverajul echipei din Zlatna este zdruncinător și asta deoarece elevii lui Dorel Mureșan au marcat 10 goluri și au încasat, atenție, 35.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO – Nelu Tătaru: Dacă vor fi peste 10.000 de cazuri în 3-4 zile, în toată țara, se impune starea de urgență

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că starea de urgență s-ar putea impune din nou, dacă la nivelul întregii țări, vor fi înregistrate 10.000 de cazuri în 3 – 4 zile. 

Afirmația a fost făcută de Tătaru într-un interviu video realizat de Agerpres. 

Mai mult, ministrul a spus că România nu a depăşit primul val al pandemiei de coronavirus şi că ”asistăm la a II-a cocoaşă a primului val”, după ce pe teritoriul ţării au fost înregistrate peste 600 de noi cazuri.

„De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. O dată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri.

O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni. (…) Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. (…)

Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână- jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă.

În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a făcut referire şi la capacitatea secţiilor de terapie intensivă, dar şi la modificările aduse legislaţiei privind aplicarea măsurilor de carantină sau izolare, precum şi la anchetele făcute de procurori DNA la Unifarm.

„Acolo este atent DNA-ul. Noi trebuie să fim atenţi la ce se întâmplă în Ministerul Sănătăţii, în Institutul Naţional de Sănătate Publică, care este evoluţia acestei pandemii şi la sănătatea românilor”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

sursă agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii, dotați cu camere video de ultimă generație, din august. Ultrajul va fi dovedit mai ușor în instanță

Publicat

politie

Din luna august, poliţiştii vor putea dovedi mai uşor comportamentele agresive sau inadecvate la adresa lor deoarece vor avea în dotare camere video portabile de ultimă generaţie, folosite deja cu succes în marile capitale europene.

Imaginile de la intervenţii vor fi folosite ca probe în anchete şi pot fi de ajutor şi atunci când un cetăţean e abuzat de forţele de ordine.

Camerele video, care vor fi atașate pe uniforma agenților, vor putea fi observate foarte uşor pentru că vor avea mărimea unui telefon mobil.

A fost semnat deja un acord cadru pentru 12.000 de bucăţi, iar primele dispozitive ar urma să ajungă la finalul lunii august.

Sunt camere de ultimă generaţie făcute special pentru forţele de ordine. Pot înregistra până la 12 ore la standarde înalte. Au capacitatea de a filma cadre largi şi de a înregistra înainte de a fi pornite tocmai pentru a nu pierde momente cheie din intervenţia poliţiştilor.

”Bodycamerele vor intra în dotarea polițiștilor din teren, în uniformă. Vorbim de cei de la ordine publică, transporturi sau rutieră, pentru că ei sunt primii care intra în contact cu cetățeanul”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR, pentru Digi24.

Exact acelaşi tip de echipament este folosit deja cu succes de Poliţia Metropolitană din Londra.

Scopul acestor dispozitive este să filmeze orice intervenție pentru a preveni mita sau eventuale agresiuni, deoarece nu întodeauna intervenţiile au loc în zone în care se află camere de supraveghere.

”Ce e important de reținut. Imaginile vor fi folosite doar în cazurile unor anchete penale. Fie că vorbim despre o sesizare de abuz în serviciu venit din partea cetățenilor sau un caz de ultraj. Prin folosirea lor se va respecta protecția datelor cu caracter personal”, a mai declarat reprezentantul IGPR.

Valoarea contractului pentru cele 12.000 de camere de ultimă generaţie se ridică la peste 15 milioane de lei, iar primele 6.000 vor ajunge în dotarea polițiștilor în această vară.

Sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Vehiculele folosite pentru furturile de lemne vor fi confiscate. Modificări la Codul Silvic

Publicat

Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final săptămâna viitoare, în Camera Deputaţilor, iar unul dintre amendamentele importante se referă confiscarea vehiculelor folosite pentru comiterea de infracţiuni silvice, potrivit paginii de Facebook a Ministerului Mediului.

Noua prevedere legală face parte din setul de măsuri pentru combaterea tăierilor ilegale din pădurile României.

”Setul de măsuri mai cuprinde înăsprirea sancțiunilor, confiscarea mijloacelor utilizate în comiterea de infracțiuni silvice, inclusiv vehiculele, sau schimbarea etapizată a modului de comercializare a lemnului în România, din lemn pe picior în lemn fasonat”, se arată ăn textul publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

În postare se mai precizează că după adoptarea și promulgarea actului normativ, toate furturile de arbori din pădurile României, indiferent de valoare, vor intra sub incidență penală.

Reprezentanții ministerului menţionează că setul de măsuri mai cuprinde schimbarea etapizată a modului de comercializare a lemnului în România, din lemn pe picior în lemn fasonat.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

ADMITERE LICEU 2020: ASTĂZI, rezultatele la repartizarea computerizată. Elevii află la ce liceu au intrat

Publicat

elevi liceu

Elevi absolvenți de gimnaziu din Alba și din țară află astăzi la ce liceu au intrat, după publicarea rezultatelor la repartizarea computerizată. Tot astăzi, va fi publicarea listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat din judeţ, potrivit calendarului comunicat de minister.

Din Alba, s-au înscris la licee din județ 2001 de elevi. Din alte județe, în unități de învățământ din Alba s-au înscris 13 elevi, iar alți 39 de candidați din Alba au ales licee din alte județe.

Rezultatele la repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu 2020 vor fi disponibile AICI.

De luni, pot fi transmise dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

A doua etapă de admitere în învăţământul liceal  de stat, pe locurile rămase libere, începe în 24 iulie

Reamintim că, potrivit datelor actualizate în ierarhia mediilor de admitere la liceu în județul Alba, sunt 22 de medii de 10 la Evaluare Națională 2020 (inclusiv etapa specială), după contestații și 8 elevi au reușit performanța ”10 pe linie” în toți anii de gimnaziu și la examenul de Evaluare Națională. Trei dintre ei sunt de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, doi de la Școala Gimnazială ”Axente Sever” Aiud și câte unul de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia, Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia.

Vezi FOTO: Elevii din Alba Iulia cu media 10 la Evaluarea Națională și profesorii coordonatori, premiați de Primărie

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Învățământul liceal de stat cuprinde următoarele filiere şi profiluri:

– filiera teoretică (profilurile umanist şi real)

– filiera tehnologică (profilurile tehnic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului)

– filiera vocaţională (profilurile militar, teologic, sportiv, artistic şi pedagogic)

Algoritmul de repartizare: ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune.

Exemple algoritm repartizare:
– elevul are media 10 este repartizat primul, deci la prima sa opţiune
– elevul are media 9 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 14 locuri de către 14 elevi cu medii mai mari; va fi al 15-lea repartizat la prima sa opţiune
– elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari; dacă la a doua sa opţiune mai există locuri libere, va repartizat la a doua sa opţiune; se verifică a treia opţiune de pe fişa sa şi următoarele, în ordine, până la găsirea primei sale opţiuni la care mai sunt locuri libere; nu se poate întâmpla ca „locul tău” să fie ocupat de către cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu eşti repartizat înaintea lui.
– elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B”.

CALENDAR ADMITERE LICEU 2020:

10 iulie 2020: Repartizarea computerizată în învăţământul liceal  de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2020-2021.

10 iulie 2020: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați în învățământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat din judeţ/municipiul Bucureşti.

13-20 iulie 2020: Depunerea/transmiterea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

21 iulie 2020: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

22-24 iulie 2020: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere/a municipiului București a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

A doua etapă de admitere în învăţământul liceal  de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2020-2021

24 iulie 2020: Afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților romi, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă. În a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la dat a începerii cursurilor anului școlar 202-2021, candidații romi își păstrează prioritatea pe locurile destinate candidaților romi care au rămas libere după soluționarea situațiilor speciale.

27 iulie 2020: Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă.

28-29 iulie 2020: Desfășurarea/echivalarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori de limbă maternă.

24-30 iulie 2020: Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

30 iulie – 3 august 2020: Repartizarea, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, a candidaților care  au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus/transmis dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională. Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului șclar județean/a municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 24 iulie 2020.

4 august 2020: Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Admiterea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă

13-17 iulie 2020: Înscrierea la învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă a candidaţilor din seriile anterioare care împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2020-2021.

22-24 iulie 2020: Repartizarea candidaţilor din seriile anterioare care împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2020-2021, pe locurile de la învăţământul seral şi cu frecvenţă redusă.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate