Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reuşită a medicilor albaiulieni: Operaţie laparoscopică de extirpare a unui cancer de colon, la un pacient de 81 de ani

Publicat

dr. valeriu izbasescuRecent, în spitalul din Alba Iulia a avut loc o intervenție chirurgicală laborioasă, pe cale laparoscopică, de extirpare a unui cancer de colon la un pacient de 81 de ani, diagnosticat endoscopic în serviciul de gastroenterologie al unităţii medicale.

Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi-a extins aria de intervenţii chirurgicale laparoscopice. Pe lângă colecistectomiile laparoscopice „traditionale”, chirurgii albaiulieni efectuează  intervenții laparoscopice pentru hernii inghinale, hiatale, eventrații, splenectomii, apendicectomii, ulcere gastrice.

„Am intervenit chirurgical pe cale laparoscopică la un pacient cu tumoră malignă de colon ascendent care a invadat peretele abdominal, pe un abdomen afectat de o peritonită apendiculară operată în urmă cu mai mulți ani, ceea ce a îngreunat abordul laparoscopic.

S-a îndepărtat colonul ce conținea tumora conform principiilor oncologice împreună cu peretele abdominal invadat, urmate de refacerea tranzitului intestinal printr-o anastomoză (sutură) între intestinul subtire și colonul restant.

Evoluția pacientului a fost foarte bună, fără complicații, cu o recuperare mult mai rapidă și ușoară a pacientului și externare la 7 zile de la intervenție”, a explicat medicul primar chirurg Valeriu Isbășescu.

Operațiile laparoscopice au avantajul unor incizii minime, cu reducerea suferinței pacientului, cu perioada de recuperare după operație mult redusă, cu riscuri mult mai mici de complicații și durată redusă de spitalizare.

„Apreciez ajutorul colegilor chirurgi și anestezişti, al asistentelor și infirmierelor cu care ne desfășuram activitatea permanent într-o munca de echipă, cât și colaborarea cu celelalte secții ale spitalului, în cazul de față cu colegii gastroenterologi care au evidențiat tumora” a mai precizat dr. Valeriu Isbășescu.

sursa: spitalalba.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax