Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reuşitele echipelor din programul YouthBank au fost premiate. Cel mai bun proiect în 2014 a fost al tinerilor de la „Interactienii”

Publicat

Elevii de la licee din Alba Iulia care au avut proiecte implementate prin programul YouthBank au fost premiaţi. Marţi, elevii şi-au mai prezentat încă o dată ideile care au ajuns să fie puse în aplicare, în cadrul unui eveniment la care au participat reprezentanţi ai Fundaţiei Comunitare Alba, ai administraţiei locale, partenerilor programului, dar şi coordonatori de proiect. Zece proiecte au fost finanţate în acest an prin programul YouthBank, de Fundaţia Comunitară Alba, cu 17.135 lei. Cel mai bun proiect de implicare în comunitate pe anul 2014 a fost cel al echipei „Interactienii”, cu „Internship – Licitează-ţi viitorul”.

Cele zece proiecte au făcut parte din cinci secţiuni, respectiv Piaţa Muncii/Orientare Profesională, Sănătate, Sport, Schimbarea Mentalităţii Oamenilor şi Cultură.

La prima secţiune a fost înscris proiectul „Internship – Licitează-ţi viitorul” al echipei Interactienii, care au reuşit să strângă tineri la un eveniment, ca să-şi liciteze un internship la diferite firme din Alba Iulia. O parte din internshipuri au fost onorate, urmând ca altele să se desfăşoare săptămâna viitoare.

Al doilea proiect din cadrul secţiunii este al elevilor de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”. „Lecţia de pregătire militară” a echipei Gradaţii a adunat 55 de tineri care au participat în curtea liceului la o oră de „militărie”. Au învăţat de la membrii echipei cum se execută salutul militar, dar şi elementele de bază ale pregătirii militare. La lecţie au fost prezenţi elevi din Alba Iulia, dar şi din Cluj şi Hunedoara.

La secţiunea „Sănătate”, echipa Smart Kids cu proiectul „Ştiaţi că…?” a încercat să îi înveţe pe tinerii din Alba Iulia ce înseamnă o boală cronică şi ce presupune. Au şi aplicat chestionare în rândul elevilor, ca să vadă câţi dintre ei ştiu cu adevărat semnificaţia unei boli cronice.

Echipa Tinerii Smart a angrenat în proiectul numit „Ziua Internaţinală a Sclerozei Multiple” cei mai mulţi voluntari, respectiv 28 la număr. Beneficiarii acestui proiect au fost aproximativ 33 de elevi de la Colegiul „Dionisie Pop Marţian”.

„Mamutul, bicicleta şi busola” este proiectul echipei C.T.E Beretele Albastre, înscris la secţiunea „Sport”. Prin acest proiect tinerii au încercat prin diferite activităţi să arate că şi ciclismul este un sport care merită exploatat şi, cel mai important, că mersul pe bicicletă este benefic sănătăţii.

La aceeaşi secţiune a fost înscris proiectul „Şi noi putem” al echipei Wild Cats. Elevii au au organizat diferite concursuri sportive, printre care ping pong, tenis cu piciorul, ştafeta. Au vrut să le arate tinerilor că în secolul în care tehnologia îi „domină”, sportul este prima opţiune pe care o pot alege pentru o minte recreată.

Secţiunea „Schimbarea Mentalităţii Oamenilor” a avut trei proiecte înscrise. „Artă pentru juniori” al echipei AS, în care patru fete au reuşit să comunice cu oameni între 3 şi 30 de ani, astfel că beneficiarii au fost 135 de persoane. Echipa Mozaic cu proiectul „A.Z.I.M.U.T” a vrut să arate tinerilor că sunt moduri noi de a-şi petrece timpul liber într-un fel cât mai productiv. Echipa Interact Alba Iulia şi-a încercat norocul să schimbe mentalitatea oamenilor şi în special a tinerilor prin proiectul „Move right, live right” prin promovarea mersului cu bicicleta la şcoală. Iar pentru ca aceia care au ales acest mijloc de deplasare să nu stea cu grija că o să rămână fără bicicletă până la terminarea orelor, membrii echipei au montat şi rastele în curtea unor licee din Alba Iulia.

Ultima secţiune, „Cultură”, dar şi ultima echipă, „Masca” au avut în cadrul programului proiectul „Unde-i scena”. Aceştia au jucat diferite spectacole de teatru în locaţii neconvenţionale.

Tinerii, dar şi coordonatorii au fost premiaţi de către voluntarii YouthBank. De asemenea, şi partenerii acestui program au primit diplome pentru sprijinul acordat tinerilor.

Au fost acordate şi distincţii speciale, pentru trei echipe participante. Cel mai bun proiect finanţat de Fundaţia Comunitară prin programul YouthBank în 2014 a fost al echipei Interactienii cu „Internship-Licitează-ţi viitorul”. Pentru cel mai mare număr de voluntari angrenat a fost premiată echipa Tinerii Smart cu „Ziua Internaţinală a Sclerozei Multiple”, iar pentru reuşita de interacţiune cu persoane cu vârste cuprinse între 3 şi 30 de ani, echipa As cu proiectul „Artă pentru juniori” a primit, de asemenea, o distincţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax