Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Revelion 2019: Bărbaţii aleg petrecerile date de prieteni, femeile preferă să rămână acasă. STUDIU

Publicat

sarbatoare chef pahare

Românii par să prefere locaţii tradiţionale pentru petrecerea Revelionului 2017-2018. Potrivit unui studiu, cei mai mulți aleg să rămână acasă, în noaptea dintre ani.

Mesaje de Anul Nou 2019 * Felicitari de Anul Nou 2019 * Mesaje de Revelion 2019 * Mesaje haiose de Anul Nou 2019 * URĂRI de La Mulți Ani 2019

Dintre respondenţi, 6 din 10 respondenți vor fi acasă în noaptea dintre ani și 1 din 10 va merge acasă la prieteni.

Pe lângă petrecerea acasă, bărbaţii aleg aceștia aleg și petrecerile date de prieteni, cele de la munte sau în afara țării. Femeile românce optează, mai degrabă, să rămână acasă.

Doar 4% dintre respondenți vor ieși din țară special pentru a sărbători revelionul şi 17% dintre români vor petrece împreună cu prietenii. O proporție mai mare a celor care vor petrece revelionul cu prietenii se regăsește în rândul tinerilor cu vârsta mai mică de 25 de ani. Odată cu înaintarea în vârstă, românii preferă ca în noaptea dintre ani să fie alături de familie.

Majoritatea românilor vor degusta preparate tradiționale românești (86%) în timp ce 1 din 10 români va opta pentru bucătăria internațională. Acestora li se vor alătura băuturi alcoolice precum vinul (38%) și șampania (34%).

Alegerea modului în care își vor petrecere revelionul este strâns legată de bugetul alocat pentru această ocazie. Un procent important al românilor (46%) va aloca maximum 500 de lei pentru această noapte, iar 19% nu s-au hotărât încă cu privire la suma pe care o vor cheltui.

Cei mai mulți români (58%) nu au superstiții de anul nou. Totuși, pentru a avea noroc tot anul, o parte dintre români poartă culoarea roșie, țin bani în buzunar/geantă, își pun dorințe la miezul nopții sau consumă alimente care ar aduce noroc, ca de exemplu pește sau struguri.

Studiul a fost realizat în decembrie 2017 de Cult Market Research, prin 800 de chestionare aplicate telefonic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax