Connect with us
Publicitate

AIUD

Review-uri negative pentru Penitenciarul Aiud din partea interlopului Alen Moisin: curtea de plimbare, similară unei cuști ZOO

Publicat

Unul dintre cei mai cunoscuți interlopi ai României, Alen Daniel Moisin, se află încarcerat la Penitenciarul Aiud.

La sfârșitul anului 2020, Alen a formulat o serie de plângeri referitoare la condițiile oferite deținuților în Penitenciarul de Maximă Singuranță din Alba. 

Plângerile acestuia au fost dezbătute de judecătorul închisorii, apoi au fost contestate de Alen, iar dosarele au ajuns pe rolul Judecătoriei Aiud.

Curtea de plimbare similară unei cuști ZOO

Așa a catalogat bărbatul spațiul de plimbare al deținuților închiși pe aripa de maximă siguranță și risc, fiind nemulțumit de aspectele zonei respective.

Mai mult, într-o altă plângere acesta a spus că este nemulțumit de faptul că: ”curțile de plimbare din cadrul Penitenciarului Aiud nu sunt amenajate în scopul efectuării plimbării și pe timp de ploaie sau în condițiile în care este foarte frig. În acele zile nu poate sta timp de 3 ore în spațiu foarte redus acoperit”, se arată în motivarea judecătorilor.

Alen s-a aratat nemulțumit și de celula în care era cazat, din cauza faptului că geamurile nu erau din termopan.

Hrană: morcovi, apa și un os

Bărbatul a criticat și mâncarea servită la Penitenciarul Aiud. Acesta a menționat în contestația formulată ” că alocarea sumei de 4 lei pentru o zi de detenție este insuficientă și inumană. Conform normei de hrană 17 trebuie să primească 2800 de calorii iar din 4 lei nu se pot asigura aceste calorii. Hrana pe care o primește conține doar morcovi și apă.

De asemenea, nu primește 150 grame de carne pe zi, ci primește un os. Menționează că din 16 aprilie până în prezent (n.r. 27 noiembrie 2020) a primit un os de pui și nu a existat diversificare.

Constant hrana conține morcovi, varză, orez și cartofi. Este nevoit în aceste condiții să-și asigure singur hrana din resursele proprii”, a menționat bărbatul în plangere.

Acesta a cerut să i se comunice câți bani sunt alocați zilnic pentru mancarea pe care o primește și câte calorii conține fiecare masă.

Ce răspuns i-au dat magistrații Judecătoriei Aiud

Referitor la zona de plimbare a deținuților din regimul de maximă siguranță, magistrații au spus că aceste norme sunt strict reglementate de lege: ”gard de beton cu înălțimea de minimum 3 metri pentru persoanele private de libertate arestate preventiv, condamnate din regimul de maximă siguranță și închis, sancționate disciplinar cu izolarea, precum și pentru cele care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului”.

La problemele legate de alimentație, magistrații au menționat că deținuții primesc trei mese pe zi, că mâncarea este verificată de mai multe persoane până să ajungă la masă și că valoare calorică medie, calculată la sfârșitul fiecărei luni, este cuprinsă în intervalul 2250 – 2855 kcal/om/zi.

” Hrana preparată la blocul alimentar prezenta un gust, miros și aspect normal de fiecare data când a fost verificată la momentul finalizării mesei de prânz. Cantitatea de carne este calculată în raport de numărul de deținuți la care va fi servită în momentul în care este introdusă în marmite. Această cantitate de carne nu se calculează în momentul în care este servită în fiecare farfurie, aspect care ar fi imposibil raportat la numărul de deținuți”, au motivat magistrații din Aiud.

Cererile bărbatului au fost respinse de Judecătoria Aiud, iar acesta a fost obligat la plata a 200 de lei, câte 100 de lei pentru fiecare contestație în parte, cu titlul de cheltuieli de judecată.

Cine este Alen Moisin 

Alen Moisin este unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din Brașov, dar și din România. De asemenea, a activat o perioadă și în afara țării, fiind extrădat în 2017 din Madrid.

În anul 1999, acesta era liderul grupării din cartierul Noua, grupare care se afla în conflict cu valutiștii din Brașov, scandal care s-a întins o întreagă toamnă cu lupte de stradă între cele două găști.

În cursul carieri infracționale acesta a fost acuzat de tulburarea liniştii publice, proxenetism, furt calificat, infracţiuni informatice, infracţiuni contra persoanelor, şantaj, cămătărie, trafic de droguri, potrivit adevărul.ro. De asemenea, la o percheziție în luna ianuarie 2017, anchetatorii au găsit în locuința acestuia 46 de tablouri în valoare de  50.000 euro, 4 bucăţi de fildeş de elefant având greutatea totală de 53 kg şi o valoare estimată la 53.000 euro și aproape un kilogram și jumătate de canabis.

În iunie 2017 a fost condamnat definitiv la 6 ani şi trei luni de închisoare pentru cămătărie și santaj, dar în același timp mai avea un dosar pe rol pentru trafic de droguri.

sursă foto: captură ecran, Brasov TV, Youtube.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Maria

    joi, 07.01.2021 at 20:53

    Încă îi dă prea mult! Trebuia să muncească cinstit şi vedea cum trăieşte o persoană!Ajunge pe câţi ținem în spate din salariile şi pensiile amărâte din muncă cinstită nu din hoții,

  2. dolfi

    joi, 07.01.2021 at 22:12

    ar trebui s-avem un acord cu Rusia, puscariasi contra Gaz Metan! Rusia are de lucru in Siberia! Si inca o chestie, pedepsele sa nu mai fie contopite!
    Si inca una, pedeapsa cu moartea pentru recidivisti in talharie, viol sau crima!

  3. unu

    vineri, 08.01.2021 at 08:12

    La munca cu scursurile astea. NU toata ziua la plimbare si la caldurica si culmea pe banii nostri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax